banner564

‘Zordayız’

Ulukışla köyünün sakinleri, yeni bir elektrik zammını kaldıramayacaklarını belirtiyor, pahalılığa karşı önlem istiyor

‘Zordayız’
banner598

 Sonuç CEVİZCİ

Diyalog TV’de her hafta Salı geceleri canlı yayınlanan Halk Meclisi Programının geçen haftaki durağı, Mesarya köylerinden Ulukışla oldu. Bölge halkının yoğun katılım gösterdiği programda söz alan vatandaşlar, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, yeni bir elektrik zammını kaldıramayacaklarını belirtiyor, pahalılığa karşı önlem istiyor.
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan moderatörlüğünde gerçekleşen programda söz hakkı alan konuşmacıların görüşleri şu iekilde oldu:
  
Aynur İş (Ulukışla Muhtarı):
Ada genelinde köyümüzün adını bilmeyenler var. Mandıralar boşaltıldı, kazancımız yok artık. Hayvanlarımızı satmak zorunda kaldık. Dövizin yükselmesi fırsatçılığa çevrildi her şeye zam yapıldı. Asgari ücretli nasıl geçinecek. Zamlar aldı başını gidiyor, çözüm üretilmiyor insanlar açlık grevine girecek yakında.
Ahmet Kavaz: 
Tarım, hayvancılık ve çiftçilik ile geçiniyoruz. Ağıllar bölgesi doluyken şimdi boşaldı. Köyümüz yatırım yapılamasından dolayı tanınmıyor. Köyümüzün anayol aydınlatılması yok. Köy içerisinde aydınlatma direkleri eksik. Kırsal kesim arsalarını gençler sterlin ödüyor. Ev mi yapacak arsa mı ödeyecek? Devlet göz ardı etmemeli herkes mağduriyet yaşıyor. Süt biradan daha pahalı. Alkol ucuz kaldı temel tüketim maddelerinden… Hiçbir ürünümüzün üzerinden ambargo kalkmadı. Ada içerisinde kapatılan fabrikaların açılması gerekiyor. Yeni gelen nesillere bu gidişle borç vaat edeceğiz.
Savun Göksu:
Bir kilo hellim 50 lira, domates 7 liranın üzerinde. Fiyatlar fahiş durumda. İnsanlar nasıl geçinecek. En büyük derdimiz budur.

Mehmet Çağlayan:
Elektriğe ikinci zam yolda. Artık mum ışığında oturacağız. Bu pahalılıkta başka çare kalmadı. Yetkililerin önlem almasını bekliyoruz. Bu halk bu elektrik paralarını ödeyemez.
Dilek Özata:
Kıbrıs dışarıdan bakılınca rahat refah içerisinde yaşayan insanlar var gibi görünüyor ancak öyle değil. Çiftçilerin, insanların öğrencilerin, tüketicilerin derdini bir dinleyip hallerini görseler. Bir domates 15 TL ağlanacak halimize gülüyoruz.  Sadece oy zamanı kapılar çalınmasın. 
Alican Kabakçı:
Dünya deli dana hastalığını çözdü biz yıllardır deli dana gibi kendimizi suçlayarak gidiyoruz. Döviz karşısında yuro yuro dönüyoruz. Üreticinin hali perişan. Gelen hükümetler gideni aratıyor, vatandaşın sorunları her geçen gün artıyor. Yaşanılan ekonomik krizden sonra toplum her geçen gün fakirleşiyor.

Adil Onalt:
Karanlık dağ sanki burası bir tane ışık yok. Bölgemize bir üniversite uygun görülmedi. Ziraat fakültesi veteriner fakültesi açılmadı. Ülkede kaos var, toplum birbirinden koptu.
Sadık Toplu: 
Yeni seçilen belediye başkanı köyleri hiç ziyaret etmedi. Oy alalım sonra köylüyü unutalım fikri yanlış. Aç tokun halinden anlamazmış.
Faruk Tuna: 
Devlet memurları gelmedi bu akşam. Devlette çalışanlara hayvancılık yaptırılamaması gerekiyor. Hayvancı, sağlıkçı, öğretmen her yıl eylem yapıyor. Yasalar uygulanmalı. Uygulanmayan yasaların cezasını halk çekiyor. 
Biray Hamzaoğluları (CTP Milletvekili):
Hayvancıdan alınan ve kasapta tüketiciye pahalıya satılan et konusu gündeme gelmeli. Çalıştırılmamış devlet mekanizması sıkıntılar yaşatıyor.  Döviz arttı kredi borcu ödeyenlerin durumu vahim. Herkese sağlık diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473