banner564

3 ayda tamamlanacak

LTB ile FOGEM, engelliler parkı ve çocuk oyun alanı yapılması yönünde karar aldı Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) tarafından, Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın bir bölümüne engelli çocukların faydalanacağı engelliler parkı ve çocuk oyun alanı yapılması yönünde karar alındı.

3 ayda tamamlanacak
banner598

LTB’den yapılan açıklamaya göre, bu amaçla LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya LTB Müdürü Mehmet Çakmak ile Park Bahçeler Trafik ve Aydınlatma Şube Amiri Ferdiye Sav’da katıldı. 

Fellahoğlu: Engeller kaldırılacak

 LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, FOGEM’le çok önemli ve anlamlı bir projeye imza attıklarını belirterek, başta FOGEM Başkanı Salihi Döşemeci olmak üzere Merkez yetkililerine teşekkür etti. Fellahoğlu, bu proje ile birlikte engelli çocukların da engelsiz çocuklar gibi kendileri için özel olarak Nerobet tasarlanmış parklarda vakit geçirebileceğini söyledi.

Projenin yaklaşık 50 bin TL’ye mal olacak maddi yükümlülüğünü FOGEM’in, teknik ve alt yapı işlerini ise LTB’nin üstleneceğini kaydeden Fellahoğlu, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için LTB’nin çalışma içinde olduğunu kaydetti.

Döşemeci: Bu tür yardımlarımız sürecek 

FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, FOGEM’in kurulduğu 2007 yılından itibaren ait olduğu toplumda çeşitli ihtiyaç sahibi kurum ve kuruluşlara yardım etmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyledi.

Ülkede yok sayılan çok sayıda engelli vatandaş olduğunu anlatan Döşemeci, derneklerinin bu tür yardımları sürdüreceğini söyledi. Engelli çocukların eğleneceği bir parkının olmadığına vurgu yapan Döşemeci, bu konuda LTB yetkilileri ile temasa geçer geçmez olumlu yanıt aldıklarını belirtti.

Projenin 3 ayda tamamlanmasını arzuladıklarını kaydeden Döşemeci başta LTB Başkanı Kadri Fellaoğlu olmak üzere LTB yetkililerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474