banner564

Yenisini reddettiler

Mısır genelinde "Bizim anayasamız, 2012 anayasası" adı altında gösteriler düzenlendi

Yenisini reddettiler
banner598
Mısır'ın çeşitli kentlerinde cuma namazının ardından "Bizim anayasamız, 2012 anayasası" adıyla darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.
Güvenlik güçlerinin daha öncekilerin aksine camiler ve meydanlardan çıkan ve herhangi bir taşkınlık ya da çatışma belirtisi göstermeyen darbe karşıtlarına ilk dakikalarda yoğun gaz bombası kullanarak müdahalede bulunması dikkati çekti.
Mısır'da güvenlik güçleri, başkent Kahire'nin batısındaki Giza'da piramitlerin bulunduğu El-Heram mahallesindeki Hatemu'l-Murselin camisinden çıkan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ederek, bazı göstericileri göz altına aldı.
Nasr City Pinbahis kentinde "Anayasa geçersiz" sloganları atarak yürüyen darbe karşıtı grup da güvenlik güçlerinin gazlı müdahalesiyle karşılaştı. 
Kahire'nin güneyindeki Helvan'da ise göstericiler ilginç bir taktikle güvenlik güçlerini atlatmayı başardı. Bir grup darbe karşıtı sabah erken saaatlerde El-Meragi Camisi'nden çıkarak güvenlik güçlerini oyalarken, "El-İstikame camisinden çıkan daha büyük bir grup güvenlik güçlerinin yokluğunda yeni anayasa taslağını protesto etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474