banner564

KKTC’deki eğitimi anlattı

Sakarya Üniversitesi’ndeki konferansa katılan YÖDAK Başkanı Gökçekuş’a, plaket verildi

KKTC’deki eğitimi anlattı
banner598
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’a ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya, Sakarya Üniversitesi’nde 12-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite” konulu Uluslararası Konferansa katılım ve katkılarından dolayı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından plaket verildi.
YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre, konferans sırasıyla Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Venüsbet Gökçekuş ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın açılış konuşmaları ile başladı.


108 ülkeden 63 bin öğrenci

Sunumunun son bölümünde ise Gökçekuş, KKTC’deki üniversitelerin kuruluşlarından günümüze gelinceye kadar geçirdikleri aşamalar ve ülke için taşıdıkları önem yanında YÖDAK’ın görevlerini ve bu çerçevede yapılan çalışmaları aktardı.
Dünyanın hiçbir yerinde, 300.000 nüfuslu bir başka ülkede, 9 üniversite ve bu üniversitelerde eğitim öğretim gören, 108 ülkeden 63 bin öğrencinin bulunmadığını vurgulayan Gökçekuş, ülkedeki üniversitelerin evrensel manaları itibarı ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme (ARGE) ve topluma hizmet görevleri yanında, ülkenin tanıtımı ile ekonomik büyümesine de büyük katkılar sağladığının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474