banner564

“4 Element – Ateş, Toprak, Hava, Su” temalı sanat etkinliği Saçaklı Ev’de gerçekleşti

Veysi Soyer’den muhteşem çalışma

“4 Element – Ateş, Toprak, Hava, Su” temalı sanat etkinliği Saçaklı Ev’de gerçekleşti
banner598

Sanatçı Veysi Soyer’in ismiyle anılan ve “4 Element – Ateş, Toprak, Hava, Su” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Veysi Soyer Sanat Etkinliği’nin açılışı yapıldı.
Saçaklı Ev’de yer alan ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın açılışını yaptığı etkinliğe; resim, şiir, fotoğraf, seramik, edebiyat, müzik ve mimari alanında sanatçılar katkı koydu.
Etkinliğin açılışında ayrıca Burcu Karagöz’ün üçüncü kitabı Güneş Yanığı’nın tanıtım ve imza günü de gerçekleştirildi.

Soyer: Üretirken direnmek
Resim ve Fotoğraf Sanatçısı Veysi Soyer açılış öncesi yaptığı konuşmada, üretirken direnmek ve direnirken üretmek adına yaşamın içinde barındırdığı zorluklardan da yararlanarak ortaya konulan sanatsal çalışmaların herkesi bir nebze heyecanlandırmasını diledi.
Soyer, etkinlikte, kendi özgün yollarında seyir halindeyken ortak bir kavşakta yolları kesişen sanatçıların içinden geçtiği alegorik olayların nasıl anlatıldığını açılışı yapılacak sergide görüleceğini belirtti. Soyer, sadece görsel sanatlarla değil, etkinliğin şiire ve müziğe de yer vereceğini sözlerine ekledi.


Karagöz: Sanatın elementleri bir araya geldi
“Güneş Yanığı” kitabını kaleme alan Şair Burcu Karagöz de yaptığı konuşmada, etkinlikte sanatın çıkış noktası olan birbiriyle iç içe elementleri bir araya getirdiklerini söyledi.
Karagöz, şiir kitabının kapağında Veysi Soyer’in bir resminin kullanıldığını tasarımının Elvan Şenkayalar’a ait olduğunu belirterek, kitabı basılmaya değer gören Dorlion yayınlarına, ayrıca Veysi Soyer etkinliğinin gerçekleşmesinde katkısı bulunan tüm sanatçılara teşekkür etti.
Soyer ve Karagöz’ün konuşmalarının ardından Devlet Tiyatroları Sanatçısı Ertaç Hazer, Dr. Levent Soyer ve Deniz Soyer’in müzikleri eşliğinde şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Akıncı’dan Soyer’e teşekkür
Şiir dinletisinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son günlerde yolunun sanatçılarla çok sık kesiştiğini belirterek, sanat sanatçı ve kültürün insanların yaşamına anlam katan ve hayatı daha yaşanası kılan öğeler olduğunu vurguladı.
Akıncı, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği ve alın teri bulunan tüm sanatçıları ve Veysi Soyer’e etkinliği düzenlediği için teşekkür ederken, Soyer’in sanat sevgisini evlatlarına da aşılamasından dolayı ayrı bir teşekkürü de hak ettiğinin altını çizdi.
Daha sonra aile fotoğrafı çekilerek serginin açılışı yapıldı ve gezildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473