banner564

Diyalog TV’den naklen yayınlanan İskele’deki Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Beğeniyle izlendi

Diyalog TV’den naklen yayınlanan İskele’deki Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı
banner598

51’inci Geleneksel İskele Festivali bünyesinde bu yıl 24’üncü yaşını kutlayan İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali, önceki akşam gala gecesi ile son buldu. 
İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece Diyalog TV ekranlarından naklen verildi. Gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Şili, Arjantin, K. Makedonya, Kırgızistan ve Kazakistan gelen ekipler gösteriler sundu.
İskele Belediyesi’nin katkılarıyla, İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın himayelerinde düzenlenen geceye, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Başbakanlık müsteşarı Suat Yeldener, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Müdür Vekili, CIOFF yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   
Gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Şili, Arjantin, K. Makedonya, Kırgızistan ve Kazakistan gelen ekipler gösteriler sundu. KKTC adına İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun açılış gösterisini yaptığı gecede Erenköy Lisesi Dans Grubu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de yer aldı. 
Toplam 14 dalda ödülün verildiği İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Gala gecesinde birincilik ödülü Türkiye ekibinin oldu. Türkiye koreografi  ve en iyi erkek dansçı ödülünün de sahibi oldu.  İskele Özel Ödülü’nün sahibi ise KKTC’ye ilk kez gelen Arjantin ekibinin oldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474