banner564

‘Çözüm için şart’

HP Milletvekili Erek, Rumlarla işbirliğinin artması gerektiğini söyledi

‘Çözüm için şart’
banner598

 Halkın Partisi (HP) Girne Milletvekili Erek Çağatay katıldığı televizyon programında, ülke gündemini değerlendirdi. 

Çağatay, mevcut olumsuzlukları görerek yola çıktıklarına ve var olan sorunların çözümü için dönüşüme ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, kısa zamanda tüm sorunların aşılmasının mümkün olmadığını ancak ilk günkü kararlılıkla ilerlediklerini söyledi.
Son zamanlarda özellikle Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini almasıyla birlikte bakanlığın proaktif bir politika izlemeye başladığına işaret eden Çağatay, sonuç almaya başladıklarını dile getirdi.
Çağatay, Kudret Özersay’ın Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün ülkede gözlem yapmak dışında bir işlevi olmadığı, polis gücünün, iyi niyet misyonuyla görev yapan sivil bölümünün burada önem arz ettiği ama askeri kanadının sorgulanması ve sayının azaltılması gerektiğine ilişkin sözlerini hatırlattı.
Kıbrıs Türk halkının kurmuş olduğu devletin hak etmediği şekilde tanınmıyor olması, izolasyon altında yaşıyor olması, doğrudan ticaretin ve uçuşların olmamasının hem psikolojik hem de ekonomik olarak halkı yıprattığını belirten HP Milletvekili Çağatay, “Yine de her şeye rağmen ayakta durmayı başarıyoruz. En büyük sebeplerinden biri de Türkiye’nin maddi-manevi desteğidir. Masada çözüm ararken her iki taraf da ‘federasyon’u savunuyordu ama tarafların federasyondan anladığı farklıydı. Biraz daha gerçekçi olmanın vakti gelmiştir. Cumhurbaşkanımız ve siyasi partiler belli bir paydada buluşmaktadır. Federasyondan bizim anladığımız yönetimi ve zenginliği paylaşmaktır. Rum tarafında böyle bir zihniyet yoksa o zaman hala daha oturup federasyondan başka bir yol konuşmamak statükoyu beslemek anlamına gelir. Oturup bekleyeceğimize Rum tarafıyla işbirliklerini artırmalıyız” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473