banner564

“Enginar Dolması” filminin galası yapıldı

Güneyde kalan Mormenekşe köyünde 1960lı yıllarda geçen bir hikayeyi konu alan filmin galası yapıldı

“Enginar Dolması” filminin galası yapıldı
banner598

“Enginar Dolması” adlı filmin galası, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Güneyde kalan Mormenekşe köyünde 1960’lı yıllarda geçen bir hikayeyi konu alan filmde, Dr. Küçük’ün köye yapacağı ziyaret sebebi ile köylülerin yaptığı hazırlıklar ve yaşanan olaylar aktarılıyor. 35 dakikalık filmin yönetmenliğini Cemal Yıldırım yaptı, senaryosunu ise Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Erşen Ummanel’e ait.
Filmin ilk gösterimi, Dr. Küçük’ün doğum günü olan 14 Mart nedeniyle geçtiğimiz akşam Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından düzenlenen resepsiyonla yapıldı.
Dr. Fazıl Küçük Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı, Kültür Dairesi, Dr. Fazıl Küçük Vakfı ve Yeni Boğaziçi Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan filmin gösterimi öncesinde Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği’nin hazırlamış olduğu enginarlı pilav konuklara ikram edildi.
Film gösterimi sonunda ise, Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından filme katkı koyan herkese teşekkür belgesi takdim edildi.
Enginar Dolması filminin gösterimi öncesinde konuklara kısa bir konuşma yapan Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Erşen Ummanel, bu filmin senaryosunu yıllar önce yazdığını ve tiyatro şeklinde oynandığını ifade etti.  
 “Enginar Dolması” filminin yönetmeni Cemal Yıldırım ise, film için kendisine yapılan teklifi aldığı zaman biraz tereddüt ettiğini ancak, filmin senaryosunu okuduktan ve çekimlerine başlanması sonrasında kendisinin çok heyecanlandığını kaydetti. 
Filmin görüntü yönetmenliğini Fuat Sözen, Sanat yönetmenliğini ise Şebnem Elings üstlenirken, Proje sorumlusu ise Elçim Öztemiz oldu.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474