banner564

Vizyon değişmedi

Erhürman, CTP’nin  barış, çözüm ve özgürlükçü bir düzen için mücadelesinin sürdüğünü vurguladı

Vizyon değişmedi
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman CTP’nin kurulduğu günden bu yana, politikalarını iki ana eksen üzerine kurguladığını dile getirdi.

Bunlardan birincisinin barış ve bu adada öngörülebilirliğin sağlanması için bir an önce çözüme ikincisini ise Kıbrıslı Türklerin demokratik, adil, eşitlikçi ve özgürlükçü bir düzene kavuşması olduğuna işaret ederek “Konjonktür ve koşullar zaman zaman hedeflerden birinin diğerine oranla öncelikli hale gelmesine yok açtıysa da vizyon değişmedi” dedi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman  partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
“1970’te kuruldu partimiz. Bugünkülerle kıyaslanması dahi mümkün olmayan koşullarda, barış, demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük için mücadele etti” diyen Erhürman şöyle devam etti:
“Partimiz de partililerimiz de bu yolda çok ağır bedeller ödediler. Kimileri yaşamlarından oldu. Kimileri göç etmek, kimileri sırf CTP’li oldukları için adaletsiz, eşitlikten ve özgürlükten uzak koşullarda yaşamak zorunda bırakıldılar. Ama CTP de, CTP’liler de asla yılmadı. Hep dayanışma içinde oldular, her türlü zorluğa birlikte göğüs gerdiler, kötülüğün karşısına iyilikle, adaletsizliğin karşısına adaletle, ayrımcılığın karşısına eşitlikçilikle çıktılar.
Bugün 48’inci yaşına ulaşan CTP ve hayatta olan CTP’liler, 48 yıllık mücadelede ödenen bedelleri de, bedel ödeyenleri de, bu bedellerin ne için ödendiğini de asla unutmamak yükümlülüğü altındadır. CTP, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda barış içinde, özgür, eşitlikçi ve adil koşullarda, onurlu bir biçimde yaşamasının güvencesidir.”

Kutlamalar iptal edildi
Erhürman, her yıl 27 Aralık tarihinde yapılan kuruluş yıl dönümü kutlamalarının son dönemde yaşanan acılar dolayısıyla iptal edildiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473