banner564

Sıkı önlem alındı

Sert dolu yağışı, Çatalköy-Değirmenlik Anayolu’nda seyahat eden sürücülere zor anlar yaşattı

Sıkı önlem alındı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta dün ender görülen sert dolu yağışı, bazı sürücülere zor anlar yaşattı. Özellikle Çatalköy- Değirmenlik Anayolu civarı ile Lefke bölgesinde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle yollarda buzlanmalar olurken, Dağ yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Bazı araçlar yolda mahsur kaldı, bazıları ise bozuldu. Polisin güvenlik önlemleri alması vatandaşları memnun etti.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, bazı bölgede kara benzetilen yağışın, donan küçük dolu tanelerinden oluştuğunu söyledi. Kar yağışı beklentisi olmadığını belirten Buran, yeni yıla yağmurla girileceğini de açıkladı. 
Çatalköy- Değirmenlik Anayolu arasında öğleden sonra şiddetli dolu yağışı ve zirvede kar yağışı oldu.
Girne dağ yolunda hava şartları nedeniyle buzlanma meydana geldi.
Yoldaki buzlanma nedeniyle Acapulco Kavşağı ile Değirmenlik çemberi arasında kalan kısım saat 14.30 sıralarında trafik akışına kapatıldı. Kapatılan yol bir saat sonra trafiğe açıldı. 
Lefke’de ise dün öğle saatlerinde dolu yağışı oldu. Lefke-Gemikonağı bölgesinde etkili olan dolu yağışı sonrası çevre beyaza büründü.
Bölgede dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan ve buzlanan yollar sürücülere zorluk yaşattı.

2018’in son, 2019’un ilk gününde yağmur var
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, bazı bölgede kara benzetilen yağışın, donan küçük dolu tanelerinden oluştuğunu söyledi.
Buran, yağışlı havanın yerini ayaza bırakacağını, bugün ve yarın hafif don beklendiğini söyledi.
Buran, karın Trodos’a ve eteklerine düştüğünü belirterek, mevcut meteorolojik şartlarda KKTC’de kar yağışı beklemediklerini ifade etti.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, yeni yıla yağmurla girileceğini de açıkladı.
Hava sıcaklığının bugünden itibaren yükseleceğini de belirten Buran, bugün iç kesimlerde sıcaklığın 14 derece civarında olacağını, önümüzdeki 3 gün içinde de 17’ye kadar yükseleceğini açıkladı.
2018’in son, 2019’un ilk gününde ülkede yağışlı havanın etkili olacağını belirten Buran, 30- 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde yağmur beklendiğini söyledi.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, “Şu anki verilere göre tehlike arz edecek yağış beklenmiyor” açıklamasında bulundu.


İlkokula yıldırım düştü
Bu arada Serdarlı İlkokulu’na da dün öğle saatlerinde yıldırım düştü.
Yıldırım dolayısıyla, Serdarlı İlkokulu müdürünün odasındaki bilgisayar, elektrik kabloları ve okuldaki elektrik trafosu zarar görürken, okulda öğrenci olmaması büyük bir şans olarak görüldü.
Yıldırım sonrası, okulda ciddi maddi hasar meydana gelirken, trafonun yanması sonucu okul civarında bulunan bazı evlerde elektriklerin kesildiği ve bazı evlerde bulunan elektrikli aletlere zarar gördüğü öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473