banner564

İranlı ve Türk sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi açıldı

"Immortality- Ölümsüzlük"

İranlı ve Türk sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi açıldı
banner598

 Contemporary And Modern Art ile Blue Rhino Art'ın birlikte düzenlediği "Immortality- Ölümsüzlük" adlı sergi, sanatseverlerle buluştu.

İranlı ve Türk sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Adahan Otel'in sanat galerisinde açıldı.
Serginin küratörü Tima Jam, 5 yıldır Türkiye'de sanat çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Türk kültürünü, sanatlarını yakından takip ettiğini söyledi.
Tima Jam, kültürel anlamda birleşmeyi, dayanışmayı ifade etmesi adına böyle bir sergi açtıklarını ve temasını, "Ölümsüzlük" olarak belirlediklerini dile getirdi.
Jam, temanın sonsuzluğu içerdiğinden bahsederek, "Sergide 11 Türk, 11 de İranlı sanatçının eseri yer alıyor. Sanatçılarımızın hepsinin atölyelerine ziyaretleri yaparak, üretim çalışmalarına tanık oldum. 10 İranlı sanatçımız, İran'da çalışmalarına devam ediyor. Sadece 1'i Türkiye'de yaşıyor." dedi.
Jam, serginin anlamına da değinerek, "Sergi, sürekli olarak yeniden canlanmayı, reenkarne olmayı ve doğanın bitmeyen varoluşunu anlatıyor. Aynı zamanda, zorunlu olarak sabit ve değişmez olan bu parçaların sürekli devam eden döngüsünü anlatmakta." değerlendirmesinde bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473