banner564

İlginç bir durum

Zeki Çeler, KTAMS’ın görev yaptığı Çalışma Bakanlığını protesto grevine destek verdi

İlginç bir durum
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ

KTAMS,  Çalışma Dairesi’ndeki personel eksikliğinin giderilmemesi ve Çalışma Dairesi Teşkilat Yasası’nın güncellenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın herhangi bir adım atmaması nedeniyle, Çalışma Dairesi Müdürlüğü ve Lefkoşa Bölge Amirliği’nde uyarı grevi yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de greve destek belirtti.
2 saatlik uyarı grevi sırasında önce KTAMS, ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler açıklama yaptı. 
Açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan,  Çalışma Dairesi’nin çalışma hayatını düzenleyen ve denetleyen bir daire olarak çok önemli bir pozisyonda bulunduğunu ifade ederek, ancak Çalışma Dairesi’ne kendilerinin verdiği önemi ne yazık ki Çalışma Bakanı’nın göstermediğini söyledi.
Bakan Çeler’in muhalefet milletvekiliyken eski Çalışma Bakanı’nın icraatlarını, bürokratlarını ve uygulamalarını sürekli eleştirerek önerilerde bulunduğunu hatırlatan Bengihan, “ancak muhalefetteyken söyledikleriyle bakan olduktan sonra yaptıkları örtüşmüyor” dedi.
Bengihan, “muhalefetteyken bu bakanlıktaki müdür ve müsteşarların icraatlarını beğenmeyen Çeler, şimdi kendisi aynı şekilde çalışıyor” dedi.
Bakan olmasının ardından KTAMS olarak kendilerinin Çeler’e,  özel sektördeki koşulların iyileştirilmesi, Asgari ücret komisyonunda temsil edilmeleri, iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli denetimlerin yapılması, engelli maaşlarını denetleyen müfettiş kadrosunun eksiklikleriyle ilgili gerekli bilgileri aktardıklarını dile getiren Bengihan, bunların yanında dairenin teşkilat yasasının güncellenmesi gerektiğiyle ilgili de görüşlerini ilettiklerini söyledi.

“Eylem yerine gelmesi samimiyetten uzak”
Bengihan, bugün itibariyle ne teknik kurullarla ilgili yazının ne de istihdamla ilgili adımın atıldığını dile getirerek, “bakanın az önce eylem yerine gelerek günah çıkarır gibi konuşması çok da düşündürücü ve samimiyetten uzaktır” dedi.
Bengihan, Bakan Çeler’i bugünkü 2 saatlik uyarı grevinin ardından daha sağlıklı düşünmeye ve söylemler değil icraatlar ortaya koymaya davet etti.

Çeler: Bu eylemi ben de destekliyorum 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise KTAMS’ın açıklamalarının ardından yaptığı açıklamada,  dün gerçekleştirilen eyleme katılanların yanında olduğunu belirterek, “Haklı sebepleri var ekip arkadaşlarının yetersiz sayısı, değişmeyen teşkilat şeması, artan vakalar bu arkadaşların gerekli hizmeti vermesini zorluyor” dedi.
Bu bakanlığa yıllardır gereken önemin verilmediğine işaret eden Çeler, hükümet kurulacağı zaman “Bu bakanlığın teşkilat şemasının değiştirilmesi ve çalışan sayısının arttırılması konusunda ciddi görüş alışverişi yaparak bu bakanlığı kabul ettik” dedi.
Çeler, “haklı bulduğu bu eylemde eylemcilerin yanında olduğunu, hatta eyleme katılmayanlara da katılmaları için kendisinin ricada bulunduğunu” anlatarak, “sendikanın yaptığı açıklama üzücüydü çünkü hedef belli ki yeni eleman alınması değil bakanlığın kurumsal hafızaya verdiği öneme karşı verilen mücadele hissettim ben” dedi.
“Sırf bir bakan bürokratlarını değişmiyor diye eylem yapılıyorsa ben bundan üzüntü duyarım” diyen Çeler, “samimiyetinin sorgulandığını, bu sorguyu ekip arkadaşlarına ve vatandaşlara bıraktığını” ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474