banner564

Kararlı duruş sergileyin

GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar, YİM kararı konusunda bakanları göreve çağırdı

Kararlı duruş sergileyin
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, bir üniversitenin, Yüksek İdare Mahkemesi’nin “Girne” isminin kullanımıyla ilgili kararına karşı geldiğini belirterek Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu göreve çağırdı.
Akpınar konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Bakanların yanında aynı kararı uygulamayan YÖDAK Başkanı başta olmak üzere, tüm yerel yönetimler, Girne Belediyesi, Yayın Yüksek Kurulu ve RTÜK‘ün de bu noktada aynı duruşu sergilemesi gerek” dedi.
“Haklı davamızda, adalet için bugün ile çıkmış olduğumuz bu yolda hak yerini bulana kadar mücadelemiz devam edecektir” diyen Akpınar şöyle devam etti:
“Bakanlığımıza düşen görev, yorum ve mütalaalarla hareket etmek yerine, kararı uygulamaktır. Bakanımız Sayın Kemal Dürüst cesaretli olmalıdır.Karar ve kararlar açık, net ve ortadadır. Uygulama beklemektedir. Aynı tereddütlü duruşu Ulaştırma Bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu da göstermektedir. İdare sizsiniz Sayın Bakanlarım; hükümet sizsiniz. Bu haksızlığa dur diyecek olan da sizsiniz. GAÜ sizden cesaretle YİM kararlarını uygulamanızı bekliyor.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473