banner564

Yüzyılın utancı

Meclis Başkanı Siber, kadın cinayetleri ve kadına şiddetin önüne geçilemediğini belirtti

Yüzyılın utancı
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, savaşların, göçlerin ve göçmenliğin hâlâ devam ettiği günümüz dünyasında, özellikle kadınların yaşadığı travmaların çok büyük olduğunu, diğer yandan kadın cinayetleri ve kadına şiddetin bu yüzyılın utancı olmaya devam ettiğini belirtti.

Kalyoncu: Kadın özgürce yaşamalı 
Başbakan Ömer Kalyoncu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünya üzerindeki her kadının güçlü sesini haykırmasını, her yaşında hiçbir dayatmaya maruz kalmadan özgürce yaşamasını arzuladıklarını belirtti. 
Kalyoncu, 8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlamasıyla kadının toplumdaki konumunun belirlendiğini ve öneminin ön plana çıktığını kaydetti. 

Özgürgün: Fedakarlıklarını selamlıyorum
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Toplumların temeli olan ailenin en önemli unsuru ve en özeli kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutlar, tarihin her döneminde gösterdikleri karşılıksız fedakârlıkları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ünsalan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

Kimler mesaj yayınladı?
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla; Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi (TOCEK) Başkanı İsmet Cabacaba, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreter Selma Eylem, Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakallı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Lefkoşa Barosu Başkanı Avukat Arzu İzveren, Kıbrıs Sosyalist Partisi Merkez Komitesi, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Mali Sekreteri Sinem Babacan, Hazine Çalışanları Sendikası, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hur-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün birer mesaj yayınladı.

8 Mart etkinlikleri…
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Ülke genelinde düzenlenecek etkinliklerden bazıları şu şekildi: 
Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), 15 Mart saat 20.00’de GÜKAD binasında söyleşi, kitap tanıtım ve imza günü etkinliği gerçekleşecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla simgesel bir farkındalık yaratma adına Lefkoşa’nın en işlek caddelerinde yer alan çemberlere mor bayraklar astı.
Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bugün şiir ve müzik dinletisi etkinliği düzenleyecek. Etkinlik saat 14.00’te Ramadan Cemil Meydanı’nda yer alacak.
KKTC Alevi Kültür Merkezi, kadına karşı psikolojik, fiziksel, cinsel şiddetin, kadın cinayetlerinin olmadığı, başarılı kadınların toplumun her alanında yer aldığı bir dünya olması dileğiyle, bugün 18.00’de Dereboyu citroen önünde, “emek ve yaşamın özgürleşmesine ses çıkarmak” için toplanacaklarını açıkladı.
Girne Vatan Lions ve Girne Ada Lions Kulüpleri, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle Sosyal Riskleri Önleme Vakfı'nı ziyaret ederek bağışta bulundu. 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CTP Kadın Örgütü ile POGO, Lefkoşa ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CTP Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak ile POGO Genel Sekreteri ve Emekçi Halkın Partisi(AKEL) Milletvekili Koukouma Koutra Skevi ortak basın açıklamasını okudu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474