banner564

Başkent’te yeni kriz!

LTB Başkanı Harmancı, Lefkoşa sınırları içerisinde faaliyet gösteren 4 gece kulübünün, fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle izinlerinin yenilenmeyeceğini açıkladı

Başkent’te  yeni kriz!
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın dün başkent sınırları içerisinde faaliyet gösteren gece kulüpleri ile ilgili yaptığı açıklama, özellikle internetteki sosyal medyada günün konusu oldu. Mehmet Harmancı, Lefkoşa sınırları içerisinde faaliyet gösteren 4 gece kulübünün, fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle izinlerinin yenilenmeyeceğini açıkladı.
Belediyenin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nin aldığı ve Belediye Meclisi'nde kabul edilen bu karar ile Haspolat yakınlarında faaliyet gösteren dört gece kulübünün 2017 yılında iş yeri ve işletme izinleri yenilenmeyecek.  
Karar  bu noktalarda iş yeri izinleri için verilen hizmete ilişkin beyanın doğru bir şekilde yapılmaması nedeniyle üretildi. 

Harmancı: Devlet yasal düzenleme yapmalı
Diyalog muhabirine konuya ilişkin bilgi veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi’nde böyle bir karar ürettiklerini ve kararın detaylarını bugün düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracaklarını kaydetti. 
Harmancı, “Bu kararın diğer belediyeler tarafından da alınması ve bu yerlerin kapanması sonrasında ortaya çıkacak ihtiyaç nasıl giderilecek?” şeklindeki soruyu yanıtladı. 
Harmancı, bu işyerlerinde çalıştırılan kadınların fuhşa zorlandığının bilindiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu konuda devlet üzerine düşen çalışmayı yapmıyor. Bu yerlerin kapatılması devleti de ihtiyacın karşılanacağı şekilde bir yasal alt yapı hazırlamaya itecektir”
“Nasıl bir yasal alt yapıdan söz ediyorsunuz” sorusuna karşılık Harmancı, “Avrupa’daki örneklerde olduğu gibi bu işi yapmak isteyen kadınların gerekli denetimlere tabi tutularak ve kendi isteklerine göre çalışabilecekleri ortamların yaratılmasından bahsediyorum” dedi.  

Fellahoğlu: Devlet politikası belirlenmeli 
Harmancı’dan önceki dönemde LTB Başkanlığı’nı yürüten CTP’li Kadri Fellahoğlu alınan kararı değerlendirdi. Gece kulüpleri için devlet politikası belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Fellahoğlu, “Ya tamamen kapatılacak ya da yasal bir düzenleme yapılacak. Yanılmıyorsam 1999 yılında UBP-TKP hükümeti döneminde gece kulüplerine ilişkin bir yasa çıkarılmıştı. O yasa çerçevesi dışında işler yapılıyorsa buralarda buna izin verilmemeli” dedi.
Konunun her yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Fellahoğlu, “Kapatılırsa sonrasında ne olacak? Bunlar iyice değerlendirilmelidir” diyerek yasal düzenlemelerin önemini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474