banner564

Günsel: Minnettarız

Cemil Çiçek’e, Yakın Doğu Üniversitesi’ne yaptığı katkılardan ötürü iftihar nişanı ve altın anahtar takdim edildi

 Günsel: Minnettarız
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi’nden (YDÜ), eski TBMM Başkanı, eski Adalet Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Cemil Çiçek’e iftihar nişanı ve altın anahtar takdim edildi.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ iftihar nişanı ve altın anahtarı YDÜ Köşkü’nde Çiçek’in onuruna verilen yemekte YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel tarafından verildi.
YDÜ Kurucu Rektörü Günsel takdim öncesi yaptığı konuşmada, Cemil Çiçek’in çok büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek, “ Bulunduğumuz noktaya gelmemizi sağlamıştır. Kendisine Yakın Doğu ailesi olarak minnettarız” dedi.
YDÜ’nün geldiği noktanın, Türkiye’yi yüksek öğretim ve sağlık konusunda utandırmayacak, çok iyi ve takdir edilebilecek düzeyde olduğunu belirten Günsel, Çiçek’e “Kıbrıs'ı Kıbrıslıdan daha fazla düşünmüş olmanız ve gelinen noktaya şahsınızın gayretleriyle gelinmesi bizim için büyük bir olay” dedi.
Günsel, Günsel ailesi olarak, sağlık ve eğitim alanında tamamen Türkiye ile bir bütün olmaktan mutlu olduklarını vurguladı.

Çiçek: Aynı ailenin parçasıyız
TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ise törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs ile Türkiye’nin kardeşliğine değinerek; "Resmi bir görev olsa da olmasa da burada yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir; aynı ailenin parçalarıyız. Onun için meseleye de hep öyle baktık. Bugün gelinen nokta tabiatıyla önemli. Dünle mukayese ettiğimizde epey bir mesafe aldık, bundan sonra da elbirliğiyle daha iyi hedefleri yakalamamız lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473