banner564

KPKD Otello Çoksesli Korosu, İspanya’dan gümüş madalya ile döndü

Bir ilk başarıldı

KPKD Otello Çoksesli Korosu, İspanya’dan gümüş madalya ile döndü
banner598

 Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) Otello Çoksesli Korosu, İspanya’nın “Lloret de Mar” şehrinde 10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 9. Uluslararası Pau Casals Koro Yarışması ve Festivali’nde, halk şarkıları kategorisinde Kıbrıs türkülerini seslendirerek gümüş madalya ödülü aldı. 

Jüri üyelerinden 75,75 puan alan Otello Çoksesli Korosu, dünyanın farklı ülkelerinden gelen korolarla birlikte yarıştığı festivalde gümüş madalyayı almaya hak kazanarak bu alanda bir ilki başarmış oldu. 
Verilen bilgiye göre, uluslararası düzeyde katıldığı ilk yarışmada ikincilik ödülünü ülkeye kazandıran Otello Çoksesli Korosu’nun ödülü, koro şefleri Erkan Dağlı ve Rana Erozan Uluçay’a takdim edildi. 
Otello Çoksesli Korosu’nu yarışmada şefler Rana Uluçay ve Erkan Dağlı yönetti. Koronun yarışmada seslendirdiği Kıbrıs türkülerinin düzenlemeleri ise İspanya’da koroya eşlik eden obua sanatçısı ve besteci Oskay Hoca tarafından yapıldı. Koroya ayrıca İspanya’da piyano eşliklerinde öğretim üyesi Atakan Sarı da katkı sağladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474