banner564

3 ay sonra zil çalıyor

Devlet okullarında eğitim alan 41 bin 500 öğrencinin bir kısmı bugün, bir kısmı yarın ders başı yapacak

3 ay sonra zil çalıyor
banner598

 Devlet okullarında eğitim alan öğrenciler yarın ders başı yapıyor. İlkokullar bugün, ortaokul ve liseler ise yarın açılıyor. 

İlköğretim Dairesi’ne bağlı 114 okulda, yaklaşık 20 bin öğrenci ders başı yapacak. Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 32 okulda öğrenim gören yaklaşık 18 bin ortaokul ve lise öğrenci ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 12 okulda öğrenim gören yaklaşık 3 bin 500 meslek lisesi öğrencisi ise yarın okula başlıyor.
Akademik takvime göre, hem İlköğretim Dairesi, hem de Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda birinci dönem 31 Ocak’ta karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek, öğrenciler ve öğretmenler yarıyıl tatilinin ardından 17 Şubat’ta ders başı yapacak.
Kolejlere Giriş Sınavı birinci basamak sınavı (KGS-1)  25 Ocak Cumartesi ve Kolejlere Giriş Sınavı ikinci basamak sınavı (KGS-2) 6 Haziran Cumartesi yapılacak.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
8. Sınıfı tamamlayan öğrencilerin Meslek Liseleri Programlarına tercih başvurularının alınması ise 19-25 Haziran tarihleri arasında olacak.
2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışı, Başbakan Ersin Tatar ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımıyla Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda yapılacak.

Çavuşoğlu öğrencilere başarılar diledi
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı vesilesiyle mesaj yayımladı.
Çavuşoğlu mesajında amaçlarının tüm paydaşlarla eğitimi, öğretimi en iyi şekilde ileriye taşımak olduğunu vurguladı.  
Çavuşoğlu, Bakanlık olarak tüm kadrolarıyla yeni eğitim yılına gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve okulların en az sıkıntıyla açılması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
Çavuşoğlu şunları söyledi: 
“Değerli öğrenciler, öğretmenler ve veliler 3 aylık tatil döneminin sonunda 2019-2020 eğitim öğretim yılına yarın İlköğretim Dairesi’ne bağlı 114 okulda öğrenim görecek yaklaşık 20 bin öğrenci ile başlıyoruz.  Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim için emek veren herkese hayırlı olması temenni ediyorum.”

Hazırlıklar tamam
Çavuşoğlu, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan okulları da açıkladı:
“Arabahmet İlkokulu, Yeşilyurt İlkokulu ve Canbulat İlkokulu’na genel tamir tadilat, Yenicami Anaokulu’na çatı yenileme işlemi, Yeşilyurt İlkokulu’na kapı – pencere yenileme işlemi ve Ziyamet İlkokulu’na çatı tamiri ve pencere yenileme işlemleri uyguladık ve bu çalışmalarımızı tamamladık. Serhatköy İlkokulu’nda da yapılan yeni tuvaletler en kısa sürede tamamlanarak okulun hizmetine sunulacak.
Ayrıca, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 8 okulumuza 160, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 8 okula da 120 bidon boya ve ihtiyaç duyulan çeşitli inşaat malzemesi göndermiş, yerel yönetim ve okul aile birlikleriyle işbirliği içerisinde çalışarak okullarımızdaki çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473