banner564

Bu sorunu çözene ‘altın plaket’

Metehan ve Beyarmudu sınır kapılarında dün yine izdiham yaşandı

Bu sorunu çözene ‘altın plaket’
banner598

 Onur ULAĞ
   Kıbrıslı Rumların son zamanlarda akaryakıt, sebze, meyve, ilaç alımı gibi ihtiyaçlar yüzünden Kuzey Kıbrıs’a akın etmeleri esnafın yüzünü güldürüyor. Ancak özellikle Lefkoşa’nın Metehan ve Beyarmudu sınır kapılarında yaşanan muhaceret çilesi hem kuzeye geçmek isteyen Rumları, hem de güneye geçiş yapan vatandaşları bıktırıyor.
   Hafta sonu olması nedeniyle dün başkent Lefkoşa’daki Metehan Kara Sınır Kapısı her zamankinden daha yoğundu. Sabahleyin başlayan uzun araç kuyrukları akşam saatlerine kadar devam ederken, az sayıdaki muhaceret memuru dinlenmeye fırsat bulmadan görev yaptığı halde araçlar uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı.

Ödül koymamızı istediler

   Metehan kapısında yaşanan izdiham üzerine Diyalog’u arayan vatandaşlar “Bu sorunla sadece siz ilgileniyor yetkilileri siz uyarıyorsunuz. Bari bir ödül koyun belki o zaman bu sorunu çözen biri çıkar” dedi.
   Sınır kapısına giden Diyalog muhabirine yaşanan sıkıntıyı anlatan vatandaşlar, uzun kuyrukların meydana gelmesi nedeniyle bazı Rumların yarı yoldan geri döndüğünü belirterek, bunun ekonomimiz için kayıp olduğunu söyledi. Vatandaşlar “Basit bir sorunu dahi çözemiyorsak, acaba hangi sorunu çözeceğiz?” sorusuyla yetkilileri göreve davet etti.
   Diyalog gazetesi olarak, sınır kapılarında yaşanan izdihamı ortadan kaldıracak KKTC yetkilisine ‘Altın Plaket’ sözü veriyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473