banner564

Sorunlar ele alındı

Halkın Partisi, Esentepe’de vatandaşla bir araya geldi

Sorunlar ele alındı
banner598

 Halkın Partisi, ziyaret ettiği Esentepe’de vatandaşla bir araya gelerek hem bölge, hem de ülke sorunlarını konuştu. 

Halkın Partisi Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dısişleri Bakanı Kudret Özersay başkanlığındaki heyette HP Genel Sekreteri Yenal Senin, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, HP milletvekilleri ve üyeleri eşlik etti.
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, burada yaptığı konuşmada ülkede hedeflenen değişim için gerekli adımların atılmasının kemikleşmiş yapı içinde zaman aldığını ancak dirayetli durmak ve ortaya irade koymanın hedefe varmak için şart olduğunu söyledi. 
Bölge halkıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Özersay, gerek parti kurulduğunda, gerekse hükümette olduğu zamanlarda seçimi beklemeden vatandaşla buluşmayı çok önemsediğini, halkla iç içe olmadan sorunların gerçek yüzünü anlamanın zor olduğunu ifade etti.  

Maraş’ta bir düşünce icraata yansıdı
Maraş konusunda yapılan çalışmaları bölge halkıyla paylaşan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, uzun yıllardır konuşulan ama hayata geçirilmeyenleri, belirli bir plan ile hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. 
BM kararlarına aykırı, uluslararası hukuka ters bir şey yapmadan, eski hak sahiplerinin haklarını yok saymadan, buna saygı göstererek adım atılacak bu projenin ilerleyen dönemlerde hız kazanacağını ifade eden Özersay, bu konuda hükümette bir konsensüs olduğuna da dikkat çekti.

Atakan: Dağ yolu ihalesi tamamlandı
Gelen bir soru üzerine Dağ yolu projesini anlatan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, tüm projelerin en ince ayrıntısına kadar hazırlandığını, Ankara’da ihale edilen projenin 2022 başında tamamlanacağını ve 21 km’lik duble yol ile sorunların son bulacağını ifade etti. 
Atakan ayrıca trafik denetimi için başlattıkları ‘Gönüllü Hizmet’ projesiyle emekli trafik polisleriyle ile bir görüşme yapıldığını ve bu tecrübelerden yararlanılarak trafik denetim ve güvenliğinin bir adım daha ileriye taşımayı hedeflediklerini anlattı.

Baybars, yerel yönetimler reformunu anlattı
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise yerel yönetimler reformuyla ilgili bilgi verdi. 
İlk olarak belediyelerin denetlenmesi, mali olarak ayakta duracak, şeffaf ve hesap verebilir yapıya geçmek için denetim ayağının da güçlendirildiği bir çalışmayı tamamladıklarını belirten Baybars, ikinci etap olan reform ayağı için de Belediyeler Birliği içinde oluşturulan bir ekiple adım atmaya başladıklarını ifade etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473