banner564

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, Kızılay Haftası’nda farkındalık konseri veriyor

‘Aldırma Gönül’

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, Kızılay Haftası’nda farkındalık konseri veriyor
banner598

 “Lefkoşa Müzik Derneği ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı el ele” sloganıyla gerçekleşecek Türk müziği konseri 5 Kasım Salı akşamı Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın 45. Kuruluş yıldönümü ve bu çerçevede çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Kızılay Haftası münasebetiyle 5 Kasım Salı akşamı “Aldırma Gönül” adlı bir konser verecek.
Şef Aydın Hikmet’in yöneteceği ve Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak olan konserde, Lefkoşa Müzik Derneği koro ve saz elemanları sahne alarak Kızılay Haftası’na özel olarak hazırlanan repertuvarla Türk sanat müziğine damga vurmuş bestekarların eserlerini gerek koro, gerekse solo şeklinde izleyicilerine sunacak. 
    Dernekten yapılan açıklamaya göre Türk sanat müziğini Kıbrıs’ta sevdirip yaymak ve Türk müziğini gelecek kuşaklara ayni görkemiyle devretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın 45. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen Kızılay Haftası’nda, sosyal ve sportif etkinliklerin yanı sıra kültür ve sanatla da haftaya dahil olarak farkındalık yaratmayı arzuladıkları belirtildi.
Lefkoşa Müzik Derneği Türk müziği korosu, Hazırlıklarını tamamladığı “Aldırma Gönül” adlı konserde, Nihavend ve Hicaz makamlarından derlenen seçkin bir repertuvarı Türk sanat müziği severlerine sunacak.
    Konser her zaman olduğu gibi yine halka açık ve ücretsiz olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473