banner564

Uzlaşı sağlandı

4 sendikanın Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde başlattığı eylem sonlandırıldı

Uzlaşı sağlandı
banner598

 Sağlık çalışanlarının ve güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından darp edilmesi nedeniyle 4 sendikanın cuma günü Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde başlattığı eylem dün sonlandırıldı.

Mesai saatleri dışında Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde 112 hizmeti dışında sağlık hizmeti verilmiyordu ancak sendikalarla bakanlığın uzlaşısı sonrasında eylem kalktı. Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde dünden itibaren sürekli polis bulundurulması uzlaşılan konular arasında.
Sağlıkta örgütlü 4 sendika; Kıbrıs Türk Kamu Hekimleri Sendikası (TIP-İŞ), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği temsilcileri sabah saatlerinde Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.
Güzelyurt Sağlık Merkezi’ne gelen ve sendika yetkilileri ile görüşen Sağlık Bakanı Ali Pilli de açıklamalarda bulundu. Pilli, şiddet olayını kınadıklarını, benzerlerinin olmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.
İlk önce açıklamalar oldu. Sonra da Bakan Pilli ve sendika yetkilileri görüşme yaptı. Görüşme sonrasında TIP-İŞ uzlaşı sağlandığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, şiddet olayını kınadıklarını, benzerlerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.
Güzelyurt Sağlık Merkezi’nin kapatılacağına dair yanlış söylemlerden de söz eden Pilli, merkezin kapanmayacağını, eksiklikleri olsa da burasının halka iyi bir sağlık hizmeti verdiğini söyledi. Bakan Pilli, eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını da vurguladı.
Öte yanda, TIP-İŞ Başkanı Varış, Sağlık Bakanlığı ile uzlaşıldığını, eylemin kaldırıldığını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474