banner564

Üç davası daha var

Seri tecavüzcü Mürsel Aydın, bir vakadan 13 yıl hapse mahkûm edildi

Üç davası daha var
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 2018 yılı Ocak-Haziran ayları içerisinde sosyal medyada tanışıp arkadaş olduğu yaşları 19 ile 20 arasında değişen üç üniversiteli kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Mürsel Aydın hakkındaki ‘dört ayrı cinsel saldırı’ davasından biri karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin 10 Ekim 2019 tarihindeki oturumunda tecavüzden suçlu bulunup mahkûm edilen sanık hakkındaki ceza kararı ise dün açıklandı.
Mahkeme, sanığı 19 yaşındaki B.E.’ye tecavüz etmek suçundan 13 yıl hapse mahkûm etti. Bir cinsel saldırıdan hapse mahkûm edilen sanık, 3 ayrı tecavüz suçundan daha yargılanacak.
Dava kararını okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda Cinsel tecavüz suçuna müebbet hapis öngörüldüğünü belirtti. 
Hüdaverdi, sanığın işlediği 4 suç arasında cinsel tecavüz suçunun ön plana çıktığının altını çizdi. 
Yargıç Hüdaverdi, cinsel dokunulmazlığın doğumla birlikte kazanılan bir hak olduğuna değindi. 
Hüdaverdi, sanığın gönüllü olarak buluştuğu kızı alıkoyup evine götürerek, darp edip cinsel saldırıda bulunduğunu, ayrıca KKTC’den kaçmaya çalıştığını ifade etti.Yargıç, bu hususları ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
Hüdaverdi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 13 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Mahkemenin oybirliği ile verdiği kararla 13 yıl hapse mahkûm edilen sanık, 3 ayrı tecavüz suçundan daha yargılanacak. 

Sosyal medyada tuzak kurdu
Sanık 1 Ocak 2018 tarihinde Instagram’da tanışıp arkadaş olduğu B.E.’ye Lefkoşa’da Anıt Tepe civarındaki yüksek bir tepede tecavüz etmişti.
Sanık Şubat ayı 2018 tarihinde ise yine sosyal medyada arkadaş olduğu B.Y. isimli 19 yaşındaki kıza da yine Anıt Tepe yakınındaki yüksek bir tepede araç içerisinde darp edip, tecavüz etmiş, kızlık zarını yırtarak vahim zarara uğratmıştı.
Sanık evlilik vaadiyle B.Y.’yi susturmuş ve konuşmak için buluştuklarında ise ikinci kez tecavüz etmişti.
Sanık 20 Haziran tarihinde yine sosyal medyada tanıştığı E.G. isimli kızı da bir bahane ile evine götürüp darp edip, tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. 

Firardan da yargılanacak
Öte yandan Mürsel Aydın 12 Eylül 2019 tarihinde mahkemede olduğu bir sırada firar etmişti. Duruşma sonrası polis aracına bindirilirken, ellerindeki kelepçe ile kaçmayı başaran seri tecavüzcü sanık Aydın, firardan birkaç saat sonra yakalanmıştı. Sanık Aydın yasal tutukluluktan firar suçundan da yargılanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474