banner564

“Lefkoşa Sahne Sanatları Festivali” Kasım ayında başlıyor

Ünlü sanatçılar gelecek

“Lefkoşa Sahne Sanatları Festivali” Kasım ayında başlıyor
banner598

 “Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim” sloganıyla seyircilere hitap edecek festival, 1-11 Kasım tarihleri arasında yoğun olarak YDÜ AKKM ve ayrıca AKM salonu ve Bedesten’de gerçekleşecek. 
On bir gün boyunca izleyicilerle buluşacak, sanatı ve kültürü içinde barındıran festival, tiyatro, müzik, oratoryo, dans gösterilerine ev sahipliği yapacak. Biletler www.biletinial.com ‘dan satın alınabilecek. 
Festival, kalabalık ve güçlü kadrosuyla Alanya Belediye Tiyatrosu yapımı olan, birbirinden farklı, beğeni kazanmış beş oyunu Kıbrıslı Tiyatro severlerle buluşturacak: “Karmakarışık, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Derya Gülü, Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere” isimli yetişkin tiyatro oyunlarının dışında “Gökkuşağının Altında” isimli, Türkiye’de çok beğenilen çocuk oyunu veliler ve çocuklarla buluşturulacak. Yetişkinlere de hitap eden “Gökkuşağının Altında” tiyatro oyunu, 4 Kasım Pazar saat 17.00’da YDÜ AKKM’de oynanacak.
Festivale katılacak sanatçılar
Daha önceleri Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nün yanı sıra,  halihazırda Alanya Belediye Tiyatrosu rejisörlüğü ve YDÜ Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nda on yılı aşkındır öğretim görevliliği yapmakta olan Murat Atak, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ayşe Atak
Mehmet Yılmaz – Tobav Genel Başkanı, Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı (Bass bariton)
Aykut Çınar - Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı (Tenor)
Ezgi Karakaya – Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı (Mezzo Soprano)
10 Kasım’da “Mustafa Kemal Oratoryosu” için sahnede olacak.
1 Kasım saat 20.00’de Bedesten’de iki buçuk saat sürecek olan ve Ziya Azâzi tarafından gerçekleştirilecek “Bir Sanatsal Enstrüman ve Bit Bedensel/Düşünsel/Duygusal Atölye olarak Dervish in Progressi” sunumu halka açık ve ücretsiz olacak. 
2-3-4 Kasım tarihlerinde 13:00 – 18:00 saatleri arasında Bedesten’de 5 saat devam edecek atölye(workshop) çalışmasında Ziya Azazi siz sevenleri ile buluşarak bilgilerini sizlerle paylaşacak ve size bedeninizin dünyasını hatırlatacak...

Mevlana-Bir Ses Yarım Nefes
5 Kasım saat 20.00’de Neyzen Hüseyin Sezer, Kemençe sanatçısı Duygu Dürüst, Ûdi Adil Sönmez ve Anlatıcı/Oyuncu Ahmet Alper Ayana’nın Mevlana’nın felsefesi ve hayatından bölümler sahne aktaracağı “Mevlana – Bir Ses Yarım Nefes” etkinliğinin ikinci yarısında, Ziya Azazi Fazıl Say’ın aranje ettiği İnsan İnsan bestesiyle performatif sunum gösterecektir.
7 Kasım saat 20.00’de Piyanist Ayşe Deniz Gökçin “Beethoven’dan Rocka” adlı piano resitaliyle sahnede olacak. Gökçin’in Pink Floyd, Linkin Park, Coldplay bestelerinin yanı sıra Beethoven eserlerini de kendine özgü yorumuyla çalacağı gecede siz müzikseverlere harika bir gösteri sunulacak.
Festivali sevgi ve iyi enerjiyle buluşma olarak niteleyen Hayali Sanat Atölyesi, tiyatro, müzik, sanat ve dans severleri, yaşamın derinliği ve mutluluğuyla buluşturmasını diliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473