banner564

Suçlular artık  kaçamayacak

Türkiye ile KKTC arasında kent güvenlik yönetim sistemiyle ilgili protokol oybirliğiyle onaylandı

Suçlular artık  kaçamayacak
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Sınır Kapılarında yapılacak Güvenlik Arttırıcı Çalışmalara İlişkin Protokol (Onay) Yasa Tasarısı oybirliğiyle onaylandı.

Protokol (Onay) Yasa Tasarısı  ve Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu ele alındı. Komite Başkanı Doğuş Derya raporu sundu.

Gürçağ: Güven önemli
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ ilk sözü alarak, güvenliğin ve insanların kendini güvende hissetmesinin önemine vurgu yaptı, her insanın emin ve güvenli bir kentte yaşama hakkı bulunduğunu söyledi.
Gürçağ, kentlerin güvenliğinin yeni tehditler altında olduğunu söyleyerek, son yıllarda kent nüfuslarının hızlı ve kontrolsüz büyümesi ile paralel olumsuz olayların da arttığını belirtti.
Proje ile ilgili bilgi veren Gürçağ, UBP olarak projeye olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Arıklı: Girişler denetlensin
YDP Başkanı Erhan Arıklı da, MOBESE kamere sisteminin suçların işlenmesini önlemede etkin olduğunu söyleyerek, sınır kapılarından denetimli geçiş konusuna değindi.
Kimlikle girişe karşı çıkan kesimler bulunduğunu dile getiren Arıklı, AB’de birçok ülkede kimlikle giriş çıkış yapılabildiğini, önemli olanın ülkeye girişlerde denetimi artırmak olduğunu ifade etti.

Baybars: Olmazsa olmaz 
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da söz alarak, kentsel güvenlik sistemlerinin devreye girmesinin önemli olduğunu söyledi.
Yasa tasarısında görülen eksiklikleri tamamladıklarını ve komitede titiz çalışmayla ele alındığını söyleyen Baybars, özel hayatın korunmasını da dikkate alarak yenilikler yapıldığını belirtti.
Baybars, ülke için bu sistemin olmazsa olmaz olduğunu kaydetti.
Muhaceret Dairesi’nin bakanlığa bağlı olduğunu anımsatan Baybars, bugüne kadar bu konuda yapılan çalışmalara değindi.
Öğrencilerin giriş çıkışına yönelik alınan tedbirleri anlatan Baybars, öğrenci izinlerinin de kayıt altına alındığını belirtti.
Ülkeye turist olarak gelen kişilerin giriş ve çıkış tarihleri, nerede kalacakları konularının kayıt altına alınacağını söyleyen Baybars, daha sıkı tedbirler alınacağını belirtti.

Derya: Meclis bypass edilmemeli
CTP milletvekili Doğuş Derya da, uluslararası protokollerin Meclis’te görüşülmesinin önemine değindi.
Derya, egemenlik devri içerebilecek ve yasalarla çelişecek, Anayasa’ya aykırı olabilecek protokol maddeleri bulunabileceğine değinerek, bu konularda görüş alınmasının önemli olduğunu kaydetti.

Derya, Meclis’in bypass edilmemesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından onay yasa tasarısı 39 kabul oyuyla oybirliğiyle onaylandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474