banner564

500 kişiye yeni fırsat

Meclis, Yükseköğretimde af öngören yasa tasarısına onay verdi

500 kişiye yeni fırsat
banner598

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında, İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin KKTC Yükseköğretim Yasası Tahtında Faaliyet Gösteren Yükseköğretim Kurumlarından İlişiği Kesilenlere Öğrenimlerine Devam Edebilme Hakkı Verilmesine İlişkin (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınarak oy birliğiyle kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit,  aftan 500 civarından öğrencinin yararlanacağını, ancak bunların kaçının başvuracağının bilinemediğini kaydetti. 

Arıklı: Çok üniversite var 
İlgili komite raporunun okunmasının ardından söz alan YDP Başkanı Erhan Arıklı, bu yasadan kaç öğrencinin faydalanacağını sordu. Arıklı, çok sayıda öğrencinin bu tasarıdan faydalanacağını düşünmediğini söyledi.

Berova: Olumlu bakıyoruz
Arıklı ardından söz alan UBP milletvekili Özdemir Berova, af yasasına UBP olarak olumlu baktıklarını, hatta kapsamının artırılması bakımından önerilerde de bulunduklarını kaydetti. 

Gündüz: Girişim başladı
UBP Milletvekili Menteş Gündüz de tasarının hazırlanmasına katkı koyanlara teşekkür etti. 
Gündüz, muhaceretle ilgili giriş yasakları ile önceden ödenemeyen borçlar yüzünden ortaya çıkan gecikme faizleri konusunda da girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Özyiğit: Kaçı başvuracak bilinmez
Daha sonra Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit kürsüye çıktı. Tasarının hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür eden Özyiğit, Arıklı’nın sorularına da yanıt verdi. 
Burslar üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özyiğit, askerlik ertelemesi ve burs başvurularında online sisteme geçildiğini dile getirdi. 
Affın kaç kişiyi kapsadığı sorusuna “500 civarı” cevabını veren Özyiğit, bunların kaçının başvuracağının ise bilinemeyeceğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473