banner564

Önemli bilim insanları katıldı

YDÜ’de “Hâfız-İ Şirazî ve Yunus Emre’de İrfan Görüşü” edebi kongresi gerçekleşti

Önemli bilim  insanları katıldı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Mohaghegh Ardebili üniversiteleri arasında işbirliği çerçevesinde “Hâfız-İ Şirazî ve Yunus Emre’de İrfan Görüşü” edebi kongresi gerçekleştirildi.
Konferansta İran Mohaghegh Ardebili Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nden bilim insanları bildirileriyle sunumlarını gerçekleştirdi. 
YDÜ’den verilen bilgiye göre, 3 oturumdan oluşan kongre toplam 13 bildiriyle üniversite öğrencileri ve diğer dinleyicilere “kayda değer bilgiler” sunuldu.
Kongrenin yanı sıra Mohaghegh Ardebili üniveristesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile Girne Üniversitesi arasında da eğitimsel, bilimsel, araştırma ve akademik faaliyetler konusunda anlaşmalar imzalandı. 
Yurtdışından akademisyenler Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'ni gezip vizyonlarıyla ilgili bilgiler elde etti.
Kongrede sunulan bildirilerin İngilizce ve Türkçe olarak en kısa zamanda yayınlanacağı, ayrıca YDÜ e-kütüphaneye üye olanların bildirilerden faydalanabileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473