banner564

Esenboğa’da sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetine icabet eden Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Ankara’da temaslarda bulunacak

Esenboğa’da  sıcak karşılama
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'i Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı. 
Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle ve resmi ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Suudi Arabistan Kralı Selman, havalimanında askeri tören kıtasıyla karşılandı. Kral Selman'ın özel uçağından yürüyen merdivenle inmesi dikkat çekti. Suudi Arabistan Kralı Selman'ın yürüyen merdivenlerden indikten sonra bastonunu kendisine eşlik eden görevlilerine teslim ettiği görüldü. Tören kıtası çıkışında Selman'a bastonu tekrar verildi. Karşılama sırasında Kral Selman'a Suudi Arabistan yerel kıyafetli bir erkek çocukla gelinlikli bir kız çocuğu çiçek verdi.

Kral Selman'dan askeri selam
Askeri tören kıtasında Ankara Garnizon Komutanlığı'ndan üst düzey bir komutan, Suudi Arabistan Kralı Selman'ı selamlarken, Selman da komutana askeri selamla karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın görevlileri, askeri tören kıtasını selamlaması gerektiği konusunda Selman'a bilgi verdi. Karşı tarafta bekleyen basın mensuplarına el sallayan Kral Selman, askeri mangayı selamlamayı unuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılamayı görüntüleyen basın mensuplarını göstererek Suudi Arabistan Kralı Selman'la birlikte önce gazetecilere el salladı. Erdoğan daha sonra Kral Selman'ın koluna girerek Şeref Salonu kapısının girişini işaret edip Selman'la beraber salona girdi.

Lüks otomobilleri bomba arama köpekleri aradı
Bu arada Suudi Arabistan Kralı Selman'ın uçağıyla gelen özel eşyalarını almak üzere aprona sokulan lüks otomobiller, Cumhurbaşkanlığı bomba arama köpekleri tarafından tek tek aranarak alana alındı. Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, başkentte 11-13 Nisan tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473