banner564

Onları koruyalım

‘Tüketmek için’ değil, korumak için ‘Pulya Festivali’ düzenlendi

Onları koruyalım
banner598

Yeniboğaziçi Belediyesi, Kıbrıs’ın ‘Pulya’sını, yani küçük kuşlarını korumak amacıyla 11’inci festivalin açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi.25 Ağustos’a kadar devam edecek olan geleneksel Pulya Festivali kortejle açıldı.
Festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar da katıldı.
Etkinlikte meşale ateşi Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tatar ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Zurnacılar tarafından yakıldı.
Festivale yoğun katılım olurken, halk dansları ekipleri bir birinden güzel gösteriler sundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nin amacının, kuş yemek değil, küçük göçmen kuş Pulyaları koruma bilincini ve bu konudaki farkındalığı artırmak olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu küçük göçmen kuşu korumanın ne kadar önemli olduğunu bize anlatmak için festivalin adı ‘Pulya Festivali’dir; bu küçük kuşu tüketmek için değil” dedi.
Akıncı, “Bu küçük göçmen kuşu korumanın ne kadar önemli olduğunu bize anlatmak için festivalin adı Pulya Festivalidir. Bu küçük kuşu tüketmek için değil” dedi.
30 yıldır Pulya ve kuş yemeyi hayatından çıkardığını anlatan Akıncı, bu konudaki bilinci ve farkındalığı artırmanın herkese düşen bir görev olduğunu söyledi.

Tatar: Güzelliklere sahip bir bölge
Başbakan Ersin Tatar da Yeniboğaziçi’nde geleneksel olarak düzenlenen Pulya Festivali’nin zengin içerikli ve bölge adına önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek düzenleyenleri kutladı.
Başbakan Tatar, Yeniboğaziçi’nin gelişmekte olan ve güzelliklere sahip bir bölge olduğunu ifade ederek, bu güzellikleri ve üretimiyle ülke ekonomisine katkı koyması dileğinde bulundu.

Balses: Sanatın başkenti olacağız
Festival Komitesi Başkanı Bedia Balses de Yeniboğaziçi’nin kültür sanat dalında turizmin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirterek, bu çalışmaların belde için önemine işaret etti.
Yeniboğaziçi Çocuk Belediye Başkanı Sevilay Öztemiz de, çocuk belediyesinin ilk kez bu yıl kurulduğunu anımsatarak, bunun çocukların söz ve hak sahibi olmalarında önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Zurnacılar: Turizm için önemli
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ise festivalin 11’incisini yaşamaktan duydukları gurur ve mutluluğu belirterek, amaçlarının bölgenin doğasını, güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.
Zurnacılar, bölgede özellikle turizm alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, bunların süreceğini ve festivalin de bu çalışmalara önemli bir örnek olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474