banner564

Esnaf tepkili 

Organize Sanayi Bölgesi’nde çöplerin düzenli toplanmaması hem çevre hem sağlık açısından tehlike saçıyor

Esnaf tepkili 
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Başkent Lefkoşa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde, çöplerin düzenli toplatılmaması büyük tepkiye yol açtı.
  Diyalog’u arayan çok sayıda vatandaş, ilgililere, Organize Sanayi Bölgesi’nde biriken çöpleri bir an evvel toplatması için çağrı yaptı ve toplatılmayan çöplerin, çirkin görüntünün yanı sıra çevre kirliliği yarattığına dikkat çekti. “Sanayi değil, sanki çöplük” diye tepkisini ortaya koyan vatandaş, şunları söyledi:
   “İlgililerin ilgisizliği sonucu bölgede alışıldık görüntüler ortaya çıkıyor. Gerek kaldırımda gerekse boş arazilere atılan çöpler düzenli toplatılmalı. Aksi halde birikip, kirlik yaratılıyor. 
    Özellikle, Organize Sanayi Bölgesi, belediyenin ilgisizliği nedeniyle her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İlgilileri defalarca uyarsak da çöpler düzenli toplanmıyor. Kalıcı çözüm üretilmeli. Çöpler zamanında ve düzenli aralıklarla toplatılmalı, aksi halde birikir. Biriken çöp kirlilik ve etrafa kötü koku, hastalık yayar. Kutu ve konteynerlerden taşan çöpler, rüzgarın da etkisiyle, etrafa saçılıyor. Çevre kirleniyor. Etrafta naylon poşet ve pet şişeler birikiyor.” 

Önlem şart 
   Öte yandan, bir süre önce, Lefkoşa Türk Belediyesi, Batı Nil Virüsü’yle mücadele kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi’nin arka kısmındaki duyarsız vatandaşların oluşturduğu çöplüğü temizletmişti.
   Temizletilen alan, önlem alınmadığı için kısa süre içinde yeniden çöplüğe dönüştü. 
   İlgililerin, bu tip alanların kirletilmemesi için kalıcı önlem alması şart. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

BELEDİYE SAYISI AZALTIMALI TÜM BELEDİYELER BİNALARINI BÜYÜLTME PEŞİNDE HAMMA HUMMA

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474