banner564

23 Ağustos’ta  başlayacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, “Malazgirt zaferi kutlamaları KKTC'den başlayacak” dedi

23 Ağustos’ta  başlayacak
banner598

 Okçular Vakfı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Kıbrıs, bizim gözyaşı ve kan döktüğümüz, uğrunda mücadele ettiğimiz toprak parçası ve vatandır. Dolayısıyla Anadolu'nun fethi, 1071 etkinliklerini gerçekleştirirken, bunun birinci adımının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmasını uygun gördük. Bizim medeniyetimizin ve inancımızın kök saldığı yıllardan itibaren Kıbrıs, Akdeniz, dünya ve bizler için önemli oldu." dedi. 

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Muş'un Malazgirt, Bitlis'in Ahlat ilçesinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hazırlıklarda sona gelindi. 23-26 Ağustos arasında Malazgirt ve Ahlat'ta eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlikler kapsamında bu sene ilk kez Kıbrıs'ta basın toplantısı düzenlenecek.
Etkinlik ve kutlamalarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Yıldız, bu yıl Anadolu'nun fethinin ve Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümünü idrak edeceklerini, şehitleri anıp zaferi kutlayacaklarını anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte kutlamalarda bir ahitleşme ve birlik olacağını belirten Yıldız, "Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet. Bir olacağız, birlik olacağız ve birlikte Türkiye olacağız. Bu söylemin en uygun olduğu yerin Malazgirt olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Yıldız, "26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt ve Ahlat'ta olacak ve Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşımıza hitap edecekler" dedi.

KKTC’den Ahlat’a gidilecek
Yıldız, şunları kaydetti:
"Büyük ve güçlü Türkiye yolunda bir olmak ve beraber olmanın ikrarında bulunacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devletin ilelebet bu anlayışla bu topraklarda var olacağımızı bütün dünyaya haykırmış olacağız. Bin yıldır bu topraklardayız, 2 bin 200 yıllık bir devlet geleneğimiz ve aklımız, bin 400 yıllık medeniyet geleneğimiz var. Aynı milletin çocuklarıyız. 300 yıl Selçuklu, 600 yıl Osmanlı, 100 yıl cumhuriyetle beraber bir vatan toprağında, yaşamanın onurunu ve şerefini yaşayacağız. Gençlerimiz Malazgirt ve İstanbul'un fethi kutlamalarıyla bir tarih şuuruna ve bilincine, medeniyet, vatan şuuruna ulaşsınlar istiyoruz. KKTC bağımsız bir devlettir. Orada yapacağımız bir basın toplantısıdır. Bundan da kimsenin rahatsız olmasına gerek olmadığını düşünüyoruz. Yavru vatan olarak kabul ettiğimiz Kıbrıs, elbetteki bizimdir. Kimsenin orada boş hayaller kurmasına göz yumup, fırsat veremeyiz. Orada olacağız, orada bulanacağız. Kıbrıs'taki vatandaşlarımıza bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya haykırmış olacağız. Daha sonra Kıbrıslı gençler ve basın mensubu arkadaşlarla Malazgirt ve Ahlat'a geçeceğiz." 
Yıldız, etkinliğe KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan'ı da davet ettiklerini sözlerine ekledi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474