banner564

Ülkemizde birçok zorluklar olmasına rağmen dizi ve sinema sektörü ile ilgili çalışmalar yapılıyor

Aşk-ı Kıbrıs hayat buluyor

Ülkemizde birçok zorluklar olmasına rağmen dizi ve sinema sektörü ile ilgili çalışmalar yapılıyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Elite Cast Ajans direktörlerinden Mertcan Mavi söz konusu projeler hakkında Diyalog Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Birçok yerde basın sektöründe görev aldığını ve bu sırada TV ve sinema sektöründeki eksiklikleri fark ettiğini söyleyen Mavi, bu nedenle bir ajans kurup TV ve sinema sektörü ile ilgili çalışmalar yapma fikrinin doğduğunu ve bunu kısa sürede hayata geçirdiğini kaydetti. 
İlk zamanlarda fikir ve projelerini paylaştığı kişilerin kendisine başaramayacağını ifade ettiğini kaydeden Mavi, pes etmeyerek bu alanda çalışmalarını sürdürdüğünü, ajansını kurarak hızlı bir şekilde çalışmalarını başlattığını söyledi. 

“Zorluklarla karşılaşıyoruz”
Mertcan Mavi, Aşk-ı Kıbrıs dizisinin henüz yayınlanmaya başlamamış olduğu halde ülke genelinde büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti. 1960 yılında başlayan ve günümüze kadar süren bir ailenin yaşanmış hikâyesinin konu alındığı Aşk-ı Kıbrıs dizisi ve ajansın ilk sinema filmi olacak olan Karpaz’da aşk projeleri için kolları sıvadıklarını ifade eden Mavi, “Tabi her güzelliğin getirdiği zorlukları yavaş yavaş bizde yaşamaya başladık. Aşk-ı Kıbrıs dizisi için devlet dairelerinden özel sektöre her kuruluştan sponsorluk için destek istedik fakat ilginin çok olduğu fakat yardımların hiç olduğu zamanlar yaşadık” dedi. 
1960 ile 2018 yıllarını kapsayan ve Kıbrıs’taki imkânsız bir aşkı anlatacak olan dizinin hikâyesi şöyle: 
“1960’lı yıllarda Kıbrıs’ın Dipkarpaz köyünde, Rum bir ailenin kızı ve Mersin’den Kıbrıs’a taşınan bir Türk ailesinin oğlunun imkânsızlıklarla dolu olan aşkları vardır. Yaşadıkları olaylar sonucu istemeyerek evlendikleri kişilerden olan çocukları ve torunları, yıllar sonra bu aşkın küllerinden etkilenip her şeyi geride bırakıp mutlu olmalarına imkan tanıyabilir mi? 1960’lı yıllarda Kıbrıs'ta yaşayan bir Rum ailenin başına gelen büyük felaketten sonra kızları Elenika, bir Türk avukata aşık oluyor. Fakat aşkına ulaşması, dönemin getirdikleri nedeniyle imkânsızlaşıyor ve bu aşk onun için bir tutkuya dönüşüyor. Aşkın tüm engelleri yıkacağı, sevgi savaşlarının verileceği bu hikâyede Kıbrıs kültürü ve insanı en doğal şekilde yansıtılıp, hem güldürüp hem de ağlatacak olan, ara ara aksiyondan gerilerek izleyeceğiniz bir serüven sizleri bekliyor.”

İki ünlü isim yer alıyor
Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de Rüzgar Eren Film yapım şirketi ile bir anlaşma imzaladıklarını belirten Mavi, “Dizide Kıbrıs’ın ünlü isimlerinden Kader Ateş ve Oryantal Özlem Sultan da yer alıyor” dedi. 
Aşk-ı Kıbrıs dizisinin yanı sıra ajansın ikinci projesi olan Karpaz’da aşk sinema filminden de bahseden Mavi, filmin konusunun gerçek hayattan alınan bir öykü olduğunu kaydetti. Hikâyenin Karpaz’da geçtiğini söyleyen Mavi, Erol Ateş'in Ölümsüz eseri Karpaz’da Aşk Roman’ını beyaz perdeye taşıyacaklarını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474