banner564

Buna izin verilmemeli

Terör örgütü ELAM’ın yarın yapmayı planladığı sınır kapılarını kapatma eylemi bölge halkını huzursuz ediyor

Buna izin verilmemeli
banner598

Ömer KADİROĞLU
Fanatik Kıbrıslı Rumların sınır kapılarını kapatma eylemi hazırlığında olması ve yarın yapılması planlanan eylem ortak yaşamın devam ettiği Pile ve Beyarmudu köylerinde yaşayan Kıbrıslı Türkleri huzursuz etti. Yapılacak eyleme müsaade edilmemesi ve olası bir olumsuzluğun yaşanmaması adına İngiliz makamlara çağrıda bulunan vatandaşlar böylesi bir eylemin her iki taraf adına da huzursuzluk yaratacağını kaydettiler.  Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise yapılacak eylemi protesto ettiğini kaydetti. Öte yandan Beyarmudu Muhtarı Mustafa Tan köy halkının eylem kararına karşı olduğunu ifade etti. 
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip konu ile ilgili Diyalog Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Beyarmudu ve Pile köyünde yaşayan vatandaşlarla bu eylemi protesto ettiklerini söyledi. Yarın yapılması planlanan eyleme İngiliz üst yönetiminin kesinlikle izin vermemesi gerektiğini ifade eden Edip, bir eylem yapılacaksa kendi topraklarında yapmalarının daha doğru olacağını kaydetti. Beyarmudu sınır kapısının 1974 yılından bu yana açık olan tek sınır kapısı olduğuna değinen Edip, doğrudan İngiliz üstleri ile irtibatlarının olduğunu ve İngiliz yetkilileri muhatap aldıklarını buna bağlı olarak da yapılacak eylemle ilgili İngiliz Üst yöneticilerine çağrı yaptıklarını kaydetti. 
“Halk huzursuz”
Beyarmudu Muhtarı Mustafa Tan Diyalog Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda yapılacak eylemden dolayı huzursuz olduklarını kaydetti. Sınır kapısından ötede yaşayan Kıbrıslı Türklerin yapılacak eylemi duyduktan sonra son derece huzursuz olduklarını kaydeden Tan, yetkili kişilerin gerekli önlemleri alması ve İngiliz Üst yöneticilerinin de bu eyleme müsaade etmemeleri gerektiğini vurguladı.
Vatandaşlar ne dedi…? 
Sonbil Çelebi:
Ben Pile’de yaşıyorum. Yıllarca İngiliz üstleri ile biz iç içe yaşayan ve iyi ilişkiler içerisinde olan bir toplumuz. Bu iyi ilişkileri dıştan gelenlerin bozmamasını temenni ederiz. Eylem yapmaları en doğal haklarıdır ancak bunu kendi topraklarında kendi idarelerinde yapabilirler. Bu yol ara bölgede ikamet eden biz Pile halkı için KKTC’ye bağlanan tek noktadır. Başka bir geçiş noktamız yoktur. Bu yolda eylem yapılması doğru değildir. Rumlar yarın 20-25 kişilik bir gurupla eylem yapacakları bilgisini aldık. Bu eylemin nedeni iki bölge arasındaki ticareti durdurmaya yöneliktir ancak bunun yeri burası değildir. Biz bölge halkı olarak İngiliz yöneticilerin bu eyleme izin vermeyecekleri düşüncesindeyiz.
Halil Şeref Erüreten:
Beyarmudu’nda ikamet ediyorum. Aldığımız duyumlara göre Pazar günü Rumların köy civarında eylem yapacaklarını öğrendik. Burası İngiliz üstleri olsa da atalarımızın topraklarıdır ve yapılacak eylemi şiddetle kınıyoruz. Bilinmesini isterim ki eylem yapılacaksa bizler de en şiddetli şekilde karşılık vereceğiz. Bizler kendi topraklarımızı koruma yönünde azimliyiz. Bu konuda yetkililer gerekli tüm önlemleri almalıdır. Yarın diliyorum ki bir tatsızlık çıkmaz.
Kemal Vaiz:
Beyarmudu köyünde ikamet etmekteyim. Rumların Beyarmudu sınır kapısında bir eylem hazırlığında olduğunu duyduk ve buna karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. İngiliz üst yöneticilerinin bu eyleme kesinlikle izin vermemesini istiyoruz. Eylemin yapılması burada geçişleri engelleyeceği için izin verilmemesini istiyoruz. Bu eyleme kesinlikle karşıyız protesto ediyoruz gerekirse bu duruma mağduriyet yaşanmaması adına engel olacağız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474