banner564

Bilimsel rapor hazırlanacak

Başbakanlıkta sel felaketi ve sonuçları KTMMOB ile masaya yatırıldı

Bilimsel rapor hazırlanacak
banner598

Başbakan Tufan Erhürman dün sabah Başbakanlık’ta Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile yaptığı toplantıda, yaşanan sel felaketiyle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, denetim ve planlama konusunda iş birliğine gidilmesi kararlaştırıldı.
Erhürman, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, yaşanan sel felaketinin ardından bölgelerde yapılan incelemelerde, hata ve ihmaller varsa nereden kaynaklandığını ve benzer durumlarla karşılaşılması ihtimaline binaen alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu ortaya koyan bilimsel bir rapora ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiğini belirtti. 
Başbakan Tufan Erhürman, Lapta, Alsancak, Vuni Palace bölgesi, Dikmen ve Ciklos ile ilgili durumu, buralarda varsa hata ve ihmalleri bilimsel bir bakışla ortaya koyacak bir raporun, KTMMOB üyesi uzmanlarca kısa sürede hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.
Erhürman, “Bölgelerde yaptığımız incelemelerde, pek çok yerde derelerle ilgili sorunlar bulunduğunu ve bu sorunların maddi hasarı büyüttüğünü gördük. Bir yandan bu gözlemlerin doğruluğunu bilimsel verilerle teyit edecek, diğer yandan varsa hata ve ihmalleri ortaya koyacak bir rapor kısa süre içerisinde KTMMOB tarafından hazırlanacak” şeklinde devam etti.

Kararlılıkla gerçekleştireceğiz
Bu rapor çerçevesinde gerekli girişimlerin belediyeler ve kaymakamlıklarla birlikte başlatılacağını kaydeden Erhürman, şöyle devam etti:
“Kamulaştırma yapılması gerekirse bunları kararlılıkla gerçekleştireceğiz. Yurttaşlarımızın da yaşanan bu felaketten sonra kamu yararı için, yeri geldiğinde, yasal karşılığını alarak özel mülkiyet hakkından gerekli oranda özveride bulunulmasının zorunlu olduğu konusunda anlayış içerisinde olacaklarını düşünüyorum”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473