banner564

“KKTC tanınmalı”

Devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kıbrıs politikasını açıkladı

“KKTC tanınmalı”
banner598

Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) devlet ve hükümet yetkilileri yanında Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi’ni de ziyaret etti. Kılıçdaroğlu sel felaketi nedeniyle KKTC halkına geçmiş olsun dileklerini sundu. Ziyaretleri sırasında Kıbrıs sorunu konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Kıbrıs davasına sahip çıkan bir parti olan  CHP’nin KKTC’nin uluslararası alanda da tanınmasını istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu  saat 10.00’da kabul etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akıncı’ya yaşanan sel felaketi için geçmiş olsun dileklerini iletti ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
Kılıçdaroğlu, ilk başından beri Kıbrıs davasına sahip çıkan bir parti olan CHP’nin KKTC’nin uluslararası alanda da tanınmasını istediğini söyleyerek, Avrupa Birliği yetkilileriyle her görüşmede Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün neden uygulamaya konulmadığını dile getirdiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs konusundaki mücadelesine destek verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, KKTC’nin gelişmesine ve refah seviyesinin artmasına her zaman önem verdiklerini belirtti.
Üniversitelere de değinen Kılıçdaroğlu, KKTC’de öğrenim gören yabancı öğrencilerin, ülkelerine döndüklerinde Kıbrıs’tan bahsederek daha çok tanınmasına fırsat yaratacaklarını kaydetti.

Akıncı: Yüzleşmek gerekir
Sel felaketinde 3 gencin öldüğünü birinin de kayıp olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, insan eliyle doğaya yapılan yanlışların da bunlarda rolü olduğunu, acılar sarılır sarılmaz daha planlı bir gelişim için çalışılması ve bu eksikliklerle yüzleşmek gerektiğini söyledi.
Mağusa ve İskele’de halen imar planlarının yapılmamış olduğuna da dikkati çeken Akıncı, “Bunları kendi kendimizle yüzleşerek masaya yatırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Söz verildiği halde Kıbrıslı Türkler için yapılmayanların yanı sıra yapılanların da durdurulduğunu söyleyen Akıncı, görüşmeler sürecinde Avrupa Birliği Ad-Hoc komitesinin kurulduğunu bunun amacının çözüm olması halinde KKTC kurumlarının AB’ye uyumunu hızlandırmak olduğunu belirtti.
Crans Montana’da görüşmelerin kopmasıyla bu komitenin faaliyetlerine de son verildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Müzakere var veya yok buradaki toplumun AB müktesebatına uyum sağlamasının ne mahsuru var; bunun mahsuru yok faydası ver herkese faydası var” diyerek Rum liderliğinin de AB yetkililerinin de görevlerini yapmadıklarını ve buna yardımcı olmadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu Meclis’te 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’la da bir araya geldi.
Meclis Başkanı Uluçay, Meclis Şeref Salonu’nda dün saat 10.45’te Kılıçdaroğlu’nu kabul etti. Görüşmede Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de hazır bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC’de olduğu gibi çok partili koalisyonların demokrasilerin güçlenmesi adına önemli olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, Almanya’nın uzun yıllardır koalisyonlarla yönetilen ve buna karşın ekonomide büyük başarılar sağlamış bir ülke olduğunu kaydetti.
Toplumsal dengenin sağlıklı gelişmesi açısından da çok partili koalisyonların önemli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs’ta demokrasi kültürünün gelişmesine de çok partili koalisyonun olumlu katkı verdiğini söyledi.


Kılıçdaroğlu’nun diğer ziyaretleri
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da Kılıçdaroğlu’nu kabul etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, bugün saat 12.15’te gerçekleşen kabulde, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar ve Siyasi İşler Müdürü Gülfem Veziroğlu Sevgili de hazır bulundu.
Görüşmede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz ve CHP KKTC Temsilcisi Mustafa Yürükçü eşlik etti.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da makamında Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kılıçdaroğlu’nu ve beraberindekileri hem ülkemizde hem de bakanlığında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Keşke daha iyi günlerimizden olsaydı.  Sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz aslında doğal bir afet. Eksik altyapı, kuru iklime alışkın bir altyapı ve aniden bastıran felaketin yol açtıkları ortada. İnşallah gelecekte tekrarı olmaz” dedi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul etti.
Özyiğit kabulde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri ülkede görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, son günlerde yaşanan elim olaylar nedeniyle dilediği başsağlığı için teşekkür etti. 
Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti.
Görüşmede Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz ve CHP KKTC Temsilcisi Mustafa Yürükçü, Tatar’a UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473