banner564

Ekipler seferber

Üç gencin ölümüyle ülkeyi yasa boğan sel felaketinin acısı sürerken hala kayıp olan Gaye Soyutok için arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor 

Ekipler seferber
banner598

Ömer KADİROĞLU
Sel felaketi sonucunda Lefkoşa Girne anayolundaki Ciklos mevkiinden uçuruma sürüklenen araçta yolcu olarak bulunan Gaye Soyutok için dün dere yatağı boyunca süren arama çalışmalarına Sivil Savunma ekipleri, Belediye Ekipleri, Polis, Özel Harekât ekipleri ve Kayıp Şahıslar Komitesi ekibi katıldı. İki gün boyunca aralıksız devam eden arama çalışmalarına dün eğitimli köpeklerle de devam edildi. Öte yandan Ekskavatörler ve kepçelerle dere yatağına akan taşlar ve çamurlar dikkatli bir şekilde kaldırılarak arama çalışmaları devam etti. Sivil savunma ekipleri Ciklos mevkiinde bulunan gölet içerisindeki suyun tahliyesi yapılarak bent içerisinde de arama çalışmalarını sürdürdü. Bölgede yapılan arama çalışmalarında sel felaketinde zarar gören araca ait olduğu düşünülen parçalar bulundu.
Erhürman bilgi aldı
Başbakan Tufan Erhürman dün akşam Ciklos'u ziyaret ederek, sel felaketi sırasında kaybolan gençle ilgili  arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Elde edilen bilgiye göre, Başbakan Tufan Erhürman'a KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik ve Güvenlik Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan bilgi verdi.
Başbakan Erhürman, kayıp genci arama çalışmalarının GKK, Polis Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Teşkilatı tarafından 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Polis Genel Müdürlüğü'nün Ciklos'taki olayla ilgili adli soruşturma yürüttüğünü kaydeden Erhürmam, "Bir kez daha kaybettiğimiz kardeşlerimize Tanrıdan rahmet, yakınlarına sabır dilerim" dedi.

Vatandaşlara yardım eli uzatılıyor
Öte yandan Başbakan Erhürman ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Evkaf ve Kızılay'ın  maddi hasar bulunan yerlerde ihtiyaçlı durumdaki yurttaşlara yardım ulaştırdığını belirtti.
Erhürman,  Evkaf'ın ayrıca toplumsal dayanışma adına bağış kampanyası başlattığına işaret etti.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odalar Birliği'nin (KTMMOB) felaketten zarar gören tüm bölgelerde durumu, varsa hata ve ihmalleri saptayan bir bilimsel raporu en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarına başladığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474