banner564

XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Birçok eser ödül aldı

XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda Başarı Ödülleri Engin Arca, Yıltan Taşçı ve Atilla Karaderi’nin oldu.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre ulusal ve uluslararası birçok yarışmada jüri üyelikleri bulunan Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçıları Orhan Cem Çetin, Nezaket Tekin ve Tahir Ün’den oluşan seçici kurul değerlendirmelerini tamamladı. 
Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda, 3 kategoride gerçekleştirilen XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisindeki Başarı Ödülü ve Mansiyon Engin Arca’nın oldu. Arca,  “Kahvehane” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü, “Contact” isimli fotoğrafıyla da mansiyonun sahibi oldu. 
Serbest (Renkli) kategorisindeki Başarı Ödülüne “The Mothers And The Babies” isimli fotoğrafıyla Yıltan Taşçı ve Mansiyona da “Lida” isimli fotoğrafıyla Buket Özatay layık görüldü.
Dört Mevsim Kıbrıs kategorisindeki Başarı Ödülü ise “Hurry! Somethings Goes Wrong” isimli fotoğrafıyla Atilla Karaderi’nin, Mansiyon da “Dört Mevsim Mesarya” isimli fotoğrafıyla Tevfik Ulual’ın oldu.
XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Jüri Özel Ödülü yarışmaya Dört Mevsim Kıbrıs kategorisinde katılan “Costal Colours” isimli fotoğrafıyla Hasan Bağlar’a giderken Kültür Dairesi Özel Ödülü de yarışmaya Serbest (Renkli)  kategorisinde katılan “Kardeşler” isimli fotoğrafıyla Meltem Çelikeri’nin oldu.
Osman Örek Özel Ödülü yarışmaya Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde katılan “Emekli” isimli fotoğrafıyla Yıltan Taşçı’nın oldu.
Seçici kurulun 64 katılımcının 820 fotoğrafı arasından yaptığı seçmeler neticesinde; toplam 32 katılımcının 63 eseri sergilenmeye değer bulunurken, En Fazla Eseri Sergilenen Fotoğrafçı Ödülü’nü almaya da toplam 5 eseri sergileme alan Hasan Bağlar layık bulundu. Seçici Kurul, ödüllü fotoğraflar ile birlikte Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde 16, Serbest (Renkli) kategorisinde 16, Dört Mevsim Kıbrıs kategorisinde ise 32 fotoğrafı sergilemeye layık buldu.
XXIX. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 12 - 21 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak. Ödüller de, tarihi önümüzdeki günlerde duyurulacak olan sergi açılışında sahiplerini bulacak.  

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473