ENI şirketinin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) en az dört tane daha sondaj gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü, ENI şirketi başkan yardımcılarından Lapo Pistelli’nin Rum hükümetine bu yönde taahhüt verdiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi “ENI’den 4 Sondaj İçin Taahhüt” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, ENI şirketinin Güney Kıbrıs’ın MEB’inde sondajları konusunda Rum hükümetiyle yaptığı sözleşme uyarınca “en az dört sondaj taahhüdünün” daha bulunduğunu yazdı.
Gazete, ENI şirketinin sözleşmesinin, 2, 3, 6, 8 ve 9 numaralı parsellerde beş sondaj öngördüğünü ancak ilkinin, yani 6 numaralı parseldeki sondajın yapılamadığını hatırlatarak sözleşmeye göre ENI’nin ilk iki yılda 2, 3 ve 9 numaralı parsellerde en az iki araştırma sondajı yapması gerektiğini vurguladı.
Dört sondaj sonucunda başarıya ulaşılması durumunda beş sondaj daha yapılmasının öngörüldüğünü vurgulayan gazete, ENI şirketi başkan yardımcılarından Lapo Pistelli’nin bu konudaki taahhütlerini Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e de yinelediğini hatırlattı.
Gazete, ENI şirketinin bir sonraki sondaj çalışmasının 8’inci parselde olmasının beklendiğini belirtirken, öte yandan ExxonMobil’in planlarının da normal seyrini sürdürdüğünü, şirketin 10’uncu parselde ardı ardında iki sondaj yapmasının planlandığını belirtti.
4 yeni sondaj
İtalyan ENİ şirketinin, doğal gaz konusunda taahhüt verdiği bildirildi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

