banner564

Büyük hazırlık

Rum Ordusu’na bağlı ‘özel komandolar’ Trodos’u ‘Savaş alanına’ çevirdi

Büyük hazırlık
banner598

  Yoğun kar yağışı alan Trodos dağlarının, kayak merkezi değil; Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) bağlı özel eğitilmiş komandolar tarafından ‘Harp Merkezine’ dönüştürüldüğü bildirildi.

   Güney Kıbrıs’ın yüksek tirajlı Fileleftheros gazetesi, Rum komandoların ‘Savaş Oyunları merkezini’ ilk defa özel görüntülerle deşifre etti. Gazete, bu komandoların önce Yunanistan’da ve ‘d,iğer dost ülkelerde’ eğitildiklerini, daha sonra bu eğitimleri Trodos’ta sürdürdüklerini haber verdi.
   Gazete “Komandolar Karlı Trodos’ta Harp Oyunlarında” başlıklı haberinde, RMMO özel kuvvetlerinin kar ve kış şartları altında gerçekleştirdiği bu eğitimin ilk kez Fileleftheros ekibi tarafından görüntülendiğine dikkat çekti.
  Gazete, Yunanistan’da ve yurtdışında eğitim alan RMMO özel kuvvet/komandolarının savaş taktikleri, serbest atıcılık, zor hava koşullarında hayat idame, Trodos zirvesinde iglo yapımı, ulaşımı çok zor bölgelerden yaralı kurtarmalarının, “RMMO seçkin kuvvetlerinin savaş kabiliyetlerini” gösterdiğini yazdı.
  Fileleftheros gazetesi, Rum özel komandolarının eğitimlerinden video görüntüsü de yayınladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473