banner564

‘Bize el uzatın’

Surlariçi’nde yaşayan biri özürlü beş çocuk babası Abdülkadir Değer, Vakıflar İdaresi’ne seslendi 

‘Bize el uzatın’
banner598

 Çiğdem AYDIN 
Lefkoşa Surlariçi’nde engelli çocuğu olan ve bel fıtığı rahatsızlığından ameliyat olan eşi ile yaşamak zorunda kalan 5 çocuk babası Abdülkadir Değer, Vakıflar İdaresi’nden yer evi talep ediyor.  Eşinin fıtık ameliyatı olduğunu söyleyen Değer, “Ben tüm gün çalışıyorum, yaşadığımız ev iki katkı. Vakıflar İdaresi’nden bir yer evi istiyoruz” dedi.
Halk Meclisi’nin Lefkoşa Surlariçi’nde gerçekleştirilen 112’inci programına katılan Abdulkadir Değer Vakıflar İdaresi Başkanı İbrahim Benter’e çağrıda bulundu.
   Büyük zorluklarla hayata tutunduklarını, tek istediklerinin küçük bir yer evi olduğunu ifade eden Abdulkadir Değer, şunları söyledi:
 “Benim oğlum şu anda 10 yaşında, tekerlekli sandalyede hayatını sürdürüyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan sonra yer evi için Evkaf’a (Vakıflar İdaresi) başvuru yaptık. Oğlum  MS hastasıdır, her 6 ayda bir Türkiye’ye Nöroloji doktoruna  sağlık kontrolüne götürüyorum. Ayrıca kalp hastasıdır da. Geçen yıl Evkaf’a başvuru yaptım, çocuğumun sağlık ile ilgili sıkıntılarını anlattım. Çocuğumu da götürdüm, orada bir dilekçe yaptım.
 Eşim de bel fıtığından 5 yıl önce ameliyat oldu, normalde en fazla 5 kilo ağırlık kaldırması gerek ama 30 kilo çocuk kaldırmak zorunda. Sabah işe gidiyorum, akşam geliyorum evde çocuklara o bakıyor ve mecburen bunu yapıyor. 
Çalışmasam kim bakacak bu çocuklara. Evkaf’a başvurdum, komisyon başkanına doğrudan kendi el yazımla yazdım verdim ve her hafta aramama, gidip orada sormama rağmen hep aldığım cevaplar aynı. ‘Ev yok’, ‘münhal açılmadı’, ‘yer evi yok’... Düşünün tek başıma çalışıyorum, aldığım asgari ücret en az kiralar Bir buçuk, 2 bin TL, nasıl ödeyim nasıl geçineyim. Para istemiyorum ki tek istediğim bir yer evi, onu da çocuğumve eşim için istiyorum. Arkasında dayısı olanlara ev veriyorlar ama bizim kimsemiz yok.” 

Acil yardım bekliyorlar
Abdulkadir Değer’in eşi Sultan Değer de yaşadığı zorlukları anlattı, Vakıflar İdaresi’ne seslendi. Sultan Değer, hasta olduğunu, zorlukları yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
 “Eşimin de anlattığı gibi ben bel fıtığından 5 yıl önce ameliyat oldum.5 kilodan fazla ağır kaldırmamam lazım ancak evde çocuklara ben bakıyorum, ikinci kattan çocuğumu hemen her gün kucağımda indirip çıkarıyorum. Çocuğum 30 kilodur… Allah rızası için bir ev istiyoruz. Vakıflar hep “yok” diyor ama duyuyoruz görüyoruz kendi canlarının istediklerine veriyorlar.” 
Değer çifti, yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474