banner564

‘Özelleşme yok’

Başbakan Erhürman, Hüdaoğlu’nun görevden alınmasını anlatmak için BRT’de özel programa çıktı 

‘Özelleşme yok’
banner598

   Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Hüdaoğlu’nun görevden alınmasını anlatmak amacıyla BRT’de özel programa çıktı.

    Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’den habersiz imzalandığını söyleyen Erhürman, KIB-TEK’in özelleşmeyeceğini de söyledi.
   İlgili bakanın KIB-TEK yönetim kurulu başkanıyla uyum noktasında sıkıntı yaşadığını belirten Erhürman, konunun Yönetim Kurulu Başkanına da sözlü olarak paylaşıldığını açıkladı.
Erhürman, Hüdaoğlu’nun yerine kimin atanacağıyla ilgili olarak şu anda bunun belli olmadığını belirtti.
Görevden alınmanın Hüdaoğlu’nun kişiliğiyle ilgili olmadığını yineleyen Erhürman, Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalandıktan sonra haberdar olmalarını doğru bulmadıklarını belirtti.
Erhürman, Hüdaoğlu’nun Toplu İş Sözleşmesi imzalarken yanlış yaptığını kendisine ilettiğini ifade ederek, tüm meselenin kamuoyunda anlatılırken başka şeyler üzerinden tartışılması olduğunu söyledi.
   Başbakan Erhürman, bu aşamada olması gerekenin Kooperatif Merkez Bankası, Vakıflar ve KIB-TEK’te gerekli değişiklik yapılarak kriterlerin belirlenmesi, profesyonel insanların atanması ve suç işlemedikçe de görevden alınmamasını sağlamak olduğunu belirtti.
   Elektrik ücretleri konusunda da fuel oil ile elektrik üretildikçe, elektriği ciddi şekilde ucuzlatmanın mümkün olmadığını belirten Erhürman, bu nedenle de enterkonnekte konusunda ısrarlı olduğunu ancak meselenin kısa vadede olmasının mümkün olmadığı noktasına ulaştıklarını ifade etti.
   Erhürman, diğer konularda yapılacak yatırımların da çok büyük indirimler sağlamayacağını, personel giderlerinin yüksek olduğunu, bunda çok anlamlı bir indirime gidilse de elektrik fiyatlarına beklendiği gibi yansımayacağını söyledi.

Zam baskılandı
İçinde bulunulan koşullarda elektrikte anlamlı indirimin söz konusu olamayacağını yineleyen Erhürman, en son zammın 7 ay önce yapıldığını bu süreçte 3-4 kez engellediklerini söyledi. Erhürman, en son zammın 7 ay önce yapıldığını, bu süreçte 3-4 kez engellediklerini söyledi. Erhürman, şimdi de yapılmaması, ancak gerekirse tüm şartları değerlendirerek en azından kabul edilebilir düzeyde yapılması yönünde tavır aldığını ifade etti.
Erhürman, bugüne kadar KIB-TEK’te özelleştirmede dağıtımı özelleştirmenin konuşulduğunu, ancak şu anda tahsilatta kurumun bile çok iyi durumda olduğunu aktardı.
AKSA anlaşmasının fiyatlar üzerinde etkisi olduğunu ancak anlaşmanın bir süresi bulunduğunu kaydeden Başbakan, sözleşme bittikten sonra devam etme gibi bir iradeleri olmadığını açıkladı.
Başbakan Erhürman, şu andaki ekonomik ortamın KIB-TEK’te çok büyük yatırımları öngörmediğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473