banner564

Haydi bir çare

Güzelyurt Sivil Toplum Platformu “Hastane yarım kaldı, itfaiye binası kaderine terk edildi, müze ve Lefke anayolu çalışması yılan hikâyesine döndü” diyor

Haydi bir çare
banner598

 Çiğdem AYDIN

Güzelyurt Sivil Toplum Platformu, yerel seçimlerden dolayı bir süredir bölgenin sorunlarının gündeme getirmediklerini ifade etti. Platformu Sözcüsü Sinasi Özeleş, hükümet kurma çalışmaları, yerel seçim propagandalar süreci nedeniyle uzun bir süreden beri Güzelyurt’un sorunları ile ilgili suskun kaldıklarını belirterek, yetkililere sorular yöneltti. Özeleş yaptığı yazılı açıklama ile taleplerini belirtirken, yetkililerden şu soruların cevaplarını istedi:
1-Birinci etabı tamamlanan Güzelyurt Hastanesi’nin ikinci etabı için hala bir çivi bile çakılmamıştır. Mevcut sağlık merkezlerinin geçici tedbirlerle hizmete devam edilmesi halkımızı uyutmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle yarıda kalan hastane inşaatımızın tamamlanmasını bekliyoruz.
2- Turizm yönünde yapılan çalışmalar çok yavaş ilerlemektedir tren yolu müzesi bir arpa boyu kadar yol kat edilmemiştir. Turistlerin çarşımızla bütünleşmesi bir günlük şovdan ileri gitmemiştir. Turizm bakanı pratik yollar tercih etmelidir. Yapılan çalıştaylar boşuna masraf ve zaman kaybıdır.
3-İtfaiye binasının çevre düzenlemesi hala yapılmadığından bina kaderine terk edilmiştir.
Güzelyurt-Lefke anayolu yılan hikâyesine dönmüş ve işler hala sürüncemede devam etmektedir. Yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.
4- Bostancı Camisi hala hizmete açılmamıştır. İç ve dış ışıklandırma tamamlanmamış ve cami atılı durumda beklemektedir. İnşaat şirketi parasını bir türlü alamamaktan şikâyetçidir.
5- Güneşköy-Yayla tesislerinden Lefkoşa ve Mağusa’ya verilen suyun artık tarımla uğraşanların hizmetine acilen verilmelidir.
6- Gençlere sosyal konut yapılması belediye ve içişleri bakanlığı anlaşmazlığı yüzünden sürüncemededir. Bu anlaşmazlığa derhal bir çözüm bulunarak konut inşaatına başlanmalıdır. Aksi halde göç devam edecektir.
7- Güzelyurt’un sorunları küçük bir çalışma ile hemen çözülebilir durumdadır. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473