banner564

Nihat usta bu işe karşı

Yeni düzenleme ile Perşembe ve Pazar günü dükkanlarına kapatma zorunluluğu getirilmesine karşı çıkan berberlerin tepkisi sürüyor

Nihat usta bu işe karşı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Hükümetin yaptığı yeni düzenleme ile berberlerin Perşembe ve Pazar günleri kapatılmasına zorunluluk getirilmesine tepkiler sürüyor. Uygulamaya karşı çıkan ve Berberler Birliğinden ayrılıp Girne’de yeni birlik oluşturan berberler şok eylem hazırlığında olduklarını söyledi. Gazimağusa’nın tanınmış berberlerinden Nihat Ramazanoğlu kendi birliklerini Girne bölgesinde oluşturduklarını, önümüzdeki günlerde de diğer bölgelerde toplanarak yeni bir federasyon oluşturacaklarını dile getirdi.

Neye dayanılarak böyle bir karar alındı?
Diyalog’a konuşan Berberler Birliği eski başkanı Nihat Ramazanoğlu neye dayanılarak Perşembe ve Pazar günleri berberleri kapatma kararı alındığını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. “Sayın bakanların maaşları iyi durumda, işe gitselerde gitmeseler de maaşlarını alıyorlar” diyen Ramazanoğlu, kendilerinin berberler olarak çalıştıkları gün ve saate göre para kazanıp evlerine ekmek götürebildiklerini ifade etti.

Berberlerin % 70’ i bu yasaya  karşı.
Berberlerin % 70’nin bu yasaya karşı olduğunu aktaran Ramazanoğlu, “ sayın bakanımız dükkanlarımızı 1 buçuk gün kapatacaksa o zaman o günkü zararımızı da tazmin etsin” dedi.  Bütün berberlerin toplanarak Girne’de yeni bir birlik kurduğunu anımsatan Ramazanoğlu, artık Berberler Birliğinin kendilerini temsil etmediğini ve tanımadıklarını ifade etti.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını da tanımıyoruz.
Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını da tanımadıklarını aktaran Ramazanoğlu, “Hürrem Tulga 30 gün çalışan bir işçinin hakkını nasıl savunacak” diye sordu. Düğün mevsiminde olduklarını da hatırlatan Ramazanoğlu, “Pazar günleri Damat traşı yapıyoruz, ancak bu yasa ile bu işimizden olacağız, kimsenin işimize engel olmasına hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdi DURGEL
Abdi DURGEL - 2 yıl Önce

Teşekkürler.yine güzel bir yazı

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473