banner564

Soruşturma tamamlandı

Girne’de ele geçirilen 8 parça eski eserin Tunç Çağından kalma olduğu, 136 gram uyuşturucunun ise Güney Kıbrıs’tan getirildiği ortaya çıktı

Soruşturma tamamlandı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 26 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 136 gram hintkeneviri ve 8 parça eski eser ile ilgili soruşturma tamamlandı. Yapılan soruşturmada eski eserlerin M.Ö. 1550’li yıllardan kalma Tunç Çağı’na ait olduğu belirlenirken, 136 gram uyuşturucunun ise Güney Kıbrıs’tan alındığı belirlendi. Suçla bağlantılı tutuklu olan zanlılar Salih Arıdağ ve Fikri Behzat, soruşturmanın tamamlanması üzerine dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, Salih Arıdağ ve Fikri Behzat’ın, “Hintkeneviri ithal ve tasarrufu”, zanlı Behzat’ın ayrıca “Kanunsuz Eski Eser Tasarrufu” suçlarından 11 gündür tutuklu olduklarını ifade etti. Polis, ihbar üzerine düzenlenen operasyonda iki zanlının tasarrufunda 19 ayrı pakete ayrılmış toplamda 136 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve bir adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas terazi ele geçirildiğini yineledi.
Polis, zanlı Behzat’ın Kozanköy’deki evinde yapılan aramada 4 adet yüzük, 2 adet saç tokası, 1 adet mızrak ucu ve 1 adet cımbızın Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde görevli arkeologlar tarafından incelendiğini ve söz konusu eşyaların M.Ö. 1550’li yıllardan kalma Tunç Çağı’na ait olduğunu belirlediklerini kaydetti. Polis, ele geçirilen eski eserlerin değerlerinin ise 25 bin TL civarında olan tarihi eser nitelikli eşyalar olduğunun tespit edildiğini dile getirdi. 

Birlikte paketlediler
Polis, zanlıların 25 Mayıs tarihinde saat farkıyla farklı sınır kapılarından Güney Kıbrıs’a geçtiklerini tespit ettiklerini belirtti. Polis, Arıdağ’ın uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’ta buluştukları zanlı Fikri Behzat’ın ödemiş olduğu bin 500 Euro karşılığında Kıbrıslı Türk bir şahıstan aldıklarını ve yine aynı gün içerisinde farklı saatlerde farklı sınır kapılarından Kuzey Kıbrıs’a geri döndüklerini söyledi. İki zanlının söz konusu uyuşturucu maddeyi Girne’de tespit edildikleri ikametgâhta birlikte ayrı ayrı paketleyerek satışa hazırladıklarına yönelik itirafta bulunduklarını aktaran polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, KKTC vatandaşı olan zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti. 

Biri cezaevine gitti
Zanlı Behzat’ın uyuşturucu suçu haricinde, eski eser tasarrufu suçu da olduğuna dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar için farklı teminat şartları belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Yargıç Mesutoğlu, iki kişinin zanlı Arıdağ lehinde 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, KKTC vatandaşı iki kişinin zanlı Behzat lehinde 150’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Yargıç Mesut Mesutoğlu ayrıca zanlı Salih Arıdağ’ın 5 bin TL’lik nakdi teminat karşılığında Fikri Behzat’ın ise 10 bin TL’lik nakdi teminat karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmasına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiren Behzat yargılanıncaya değin serbest kalırken, teminat şartlarını yerine Arıdağ ise 3 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473