Kıbrıs Türk Petrolleri’nde (K-PET) 5 gündür devam eden grev, hissedarlarla varılan uzlaşının ardından sona erdi. Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası’nın (Petrol-İş) Kalecik Dolum Tesisleri’nde sürdürdüğü süresiz grevin kaldırılmasıyla birlikte petrol istasyonlarına akaryakıt sevkiyatına yeniden başlandı. Grevin sona ermesiyle 8 çalışan da işbaşı yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın uzlaşı sağlanması amacıyla 5 gün boyunca sürdürdüğü girişimlerin ardından taraflar anlaşmaya vardı. Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Semih Kolozali, Bakanlığın ve hükümetin sürecin başından itibaren uzlaşı yönünde tutum sergilediğini belirtti.
Kolozali, diğer iki hissedarla da uzlaşma sağlanması üzerine grevi sona erdirdiklerini açıkladı. Hissedarların, 9 personelin işten durdurulmasına ilişkin ihbarı geri çekmesiyle anlaşmaya varıldığını kaydeden Kolozali, çalışanların akaryakıt dağıtımına başladığını belirtti.
Normal şartlarda hafta sonları akaryakıt dağıtımı yapılmadığını ifade eden Kolozali, bayilerin mağduriyet yaşamaması için çalışanların ek mesai talep etmeden sevkiyata başladığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise sürece katkı koyan Başbakan Ünal Üstel ile Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’a teşekkür edildi. Açıklamada, işveren ve işçi tarafının yapıcı tutumu da takdir edildi.
Bakanlığın temel hedefinin çalışma barışını sağlamak, çalışanların ekmeklerini kazanmaya devam etmelerini gözetmek ve işverenlerin de ayakta kalmasını sağlamak olduğu vurgulandı.
Uzlaşı sağlandı
Kıbrıs Türk Petrolleri’nde 5 gündür devam eden grev sona erdi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
MAHKEME 02.10.2026
GİRNE KAZA MAHKEMESİ 01.09.2026
Gazimağusa Mahkeme 23.07.2026
Girne Kaza Mahkemesi 08.07.2026
Gazimağusa Mahkeme 30.06.2026
Lefkoşa Kaza Mahkemesi 16.06.2026
Gazimağusa Mahkeme 15.06.2026
Mahkeme ilan 09.06.2026
TEREKE İLANI NO 133-134 22.05.2026
Lefkoşa kaza mahkemesi 12.05.2026
TEKERE İLANI
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

