banner564

Yarış iki hafta ertelendi

DP’nin 7 bin 140 üyesinden çoğu genel başkanı ve parti meclisini seçmek için kurultaya gitmedi

Yarış iki hafta ertelendi
banner598

Demokrat Parti’nin (DP) dün yapılması planlanan 12’nci Olağan Kurultayı, nisap yetersizliği yüzünden ertelendi. 
Yeni kurultay tarihi, 18 Eylül olarak belirlendi. Kurultayda Genel Başkanlık için yeniden aday olan DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Ali Tunçtaşlı yarışacak.
Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Menan Uncu’dan alınan bilgiye göre, 7 bin 140 üyesi bulunan Demokrat Parti'nin tüzüğüne göre, kurultayın gerçekleşebilmesi için üyenin salt çoğunluğu yani 3 bin 571 üyenin kurultaya gelmesi gerekiyordu.
Üyelerin kurultaya ilgi göstermemesi nedeniyle salt çoğunluk sağlanamadığını kaydeden Uncu, kurultayın 18 Eylül Nisan Pazar gününe ertelendiğini söyledi.
Uncu, yine parti tüzüğü gereği, 18 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek kurultayda salt çoğunluğun aranmayacağını kaydetti.
DP'nin 18 Eylül'deki 12'nci Olağan Kurultayı'nda genel başkan ve parti meclisi üyeliği için seçim yapılacak.

Belediye başkanlığı için müracaatlar başladı
Bu arada DP, belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı için müracaat kabul etmeye başladı.
Demokrat Parti Genel Sekreteri Hakan Cenapoğlu’nun konuyla ilgili yazılı açıklamasında başvuruların adayların bağlı olduğu ilçelere yapılacağı kaydedildi.
Açıklamasında belediye seçimlerinin KKTC halkı adına en iyi şekilde geçmesini temenni eden Cenaopğlu, “18 belediye ile gireceğimiz KKTC belediye seçimlerinin reformcu, çağdaş belediye anlayışı ile gerçekleşmesi, halkımıza umut kaynağı olacak ve yeni reformcu belediyeler ile beldelerimiz hakkettiği konuma alınacaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ziya
Ziya - 2 yıl Önce

İnşAllah bu gusbo gider de partimiz düze çıkar,rahat eder..Yedi bitiri partiyi,rezilş etti..Yapıştı koltuğa bırakmak istemiyor Allahın benzincisi...

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474