banner564

20’inci Uluslararası Piyano Festivali muhteşem bir gece ile başladı

Antalya’nın yüz akı

20’inci Uluslararası Piyano Festivali muhteşem bir gece ile başladı
banner598

  Uluslararası Antalya Piyano Festivali, muhteşem bir gece ile açılış yaptı. Biletleri günler öncesinden tükenen ve müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini veren Barbaros Büyükakkan ve Symphonic Project, dinleyenlere tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, açılış konuşmasında, Piyano Festivali’nin Antalya için bir yüz akı olduğunu vurguladı.
   30 Kasım’a kadar dünyaca ünlü, yerli ve yabancı bir çok yıldızı Antalya’da buluşturacak olan 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, geçtiğimiz cumartesi akşamı muhteşem bir gece ile açılış yaptı.
   Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festival, ülkemizin başarılı baritonlarından Barbaros Büyükakkan ve Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project konseri ile başladı.
Barbaros, güçlü sesi ve 5 dilde söylediği dünya müzikallerinden, caz standartlarından ve klasikleşmiş Türkçe şarkılardan oluşan geniş repertuvarı ile büyük beğeni topladı.
Barbaros teşekkür etti
Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserine Notre Dame de Paris müzikalinin efsane şarkılarından Belle ile başlayan Barbaros şarkıdan önce ‘ Bana deselerdi ki: ‘Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu romanı, Notre Dame de Paris müzikaline dönüşecek ve sen de bir gün onun en özel eseerlerinden birini Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde söyleyeceksin’ asla inanmazdım. Ama şu anda bu sahnedeyim ve bu önemli festivalde olmanın bana ne kadar heyecan verdiğini tarif etmem çok zor. Heyecanımı paylaştığınız için teşekkür ederim’ dedi.
USTALARA SAYGI DURUŞU!
Hemen her eserden önce misafirlerle duygularını paylaşan sanatçı ‘Sevdim Bir Genç Kadını’ ve ‘Lüküs Hayat’ şarkılarını seslendirmeden önce, Sevdim Bir Genç Kadını şarkısının sahibi, tangoların unutulmaz sesi Şecaattin Tanyerli ve aynı sahneyi paylaştığı için kendisini çok şanslı hissettiğini söylediği efsane tiyatro sanatçısı Haldun Dormen ile olan anılarını anlattı ve şarkıları usta isimlere ithaf etti.
DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI!
Konserini ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısı ile sonlandıran Barbaros’a şarkı boyunca dinleyicilerden oluşan dev bir koro eşlik etti.
Sanatçı’nın ‘Kasım ayında hayatın durduğu bir dakika var ve söylerken bile tüylerim ürperiyor. Atatürk’ün yattığı yer kalbimizdir. Var olduğumuz sürece de orada kalacaktır’ sözleri misafirler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı
Yoğun istek üzerine 2 kere bis yapan sanatçı “”Memleketim” ve bir kez daha seslendirdiği “Yiğidim Aslanım” şarkıları ile festivale veda etti.
Gecenin sonunda festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer, Şef Oğuzhan Kavruk ve Barbaros Büyükakan’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.
Unutulmaz bir gece ile açılışını yapan 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu gece Selim Bölükbaşı ve Symphonic Project konseri ile devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473