banner564

49 yıllık serüven

İskele Festivalinin açılış töreninde, “Barış”, “Dostluk” ve “Sevgi” yazan balonlarla güvercinler gökyüzüne bırakıldı

 49 yıllık serüven
banner598
49. Geleneksel İskele Festivali önceki gün akşam başladı. “Şimdi İskele Zamanı” sloganıyla gerçekleşen ve bu yıl 22. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali ile gerçekleşen festival 9 Temmuz’da sona erecek.
İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz da katıldı.
İskele Festivali’nin açılış töreni Atatürk Anıtı önünde yapıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu burada festival ateşini yaktı. Üzerinde Türkçe ve İngilizce, “Barış”, “Dostluk” ve “Sevgi” yazan balonlarla güvercinler gökyüzüne bırakıldı. 22. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan Azerbaycan, Şili, Rusya, Arjantin, Makedonya, İspanya ve Türkiye ile ülkeden ekipler gösteri de sundu.
Etkinliğin açılışında; Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi havai fişek gösterisi eşliğinde kesildi. Festivalin açılışında Türkiye’nin pop müzik sanatçısı Emre Aydın konser verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474