banner564

Saner: Geçmiş geleceğe taşındı

Restore edilerek mimarlar odası merkezi haline getirilen tarihi binanın açılışı yapıldı

Saner: Geçmiş  geleceğe taşındı
banner598
20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen Lefkoşa Surları içinde bulunan tarihi bina, restore edilerek Mimarlar Odası Merkez Binası olarak hizmete girdi.
Arabahmet bölgesinde bulunan binanın açılış töreni önceki gün akşam düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, meslek olarak mühendis olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

Vakıflar İdaresi’nden kiralanan ve yıkılma tehlikesi yaşayan binanın restorasyonu TELZA İnşaat Ltd. tarafından yapıldı. Tören’de emeği geçenlere plaket de takdim edildi.
Açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa Surları içerisine eski ruhunu kazandırmanın vatandaş olarak görevleri olduğunu, tarihi mirasların gelecek nesillere aktarılmasının tekrardan yaşama kavuşturulmasının çok değerli çalışmalar olduğunu belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Mimarlar Odası tarafından anıtsal değer taşıyan binanın restore edilmesinin duygulandırıcı olduğunu yapılan çalışmanın “geçmişin geleceğe taşınması” çalışması olduğunu söyledi.
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Mimarlar Odası Merkez Binası’nın, Lefkoşa Surları içerisindeki en önemli bölgede yer almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç, binanın restore edilerek Mimarlar Odası Merkez Binası olarak hizmete sokulmasını “bir hayalin gerçekleşmesi” olarak nitelendirdi.
Eski Mimarlar Odası Başkanı Nazmi Öge ise, kendi Başkanlık döneminden yeni Mimarlar Odası yönetimine Mimarlar Odası Merkez Binası yanında Çağlayan’da sarı taştan bir binanın restorasyon çalışmaların da devredildiğini ifade etti.
Öge, Merkez Bina’nın 10 yıllık bir hayal ve 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473