banner564

Korku yarattı

Alevkayası’nda meydana gelen yangın sonucunda yaklaşık 30 dönüm ormanlık alan yandı

Korku yarattı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Kalavaç köyü ile Alevkayası arasında bulunan ormanlık alanda dün saat 16.30 sıralarında başlayan yangın, itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeriye, belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşların olağanüstü gayretleri neticesinde saat 21.00 sıralarında güçlükle kontrol altına alındı. 
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, büyük korku yaratan yangında yaklaşık 30 dönüm alan kül oldu.
Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangın alanında ekipler, gece boyunca soğutma çalışmalarına devam etti.

Engebeli alan müdahaleyi zorlaştırdı… 
Orman Dairesi Müdürü Fırat Altay, Diyalog Tv’ye telefonla yaptığı açıklamada ; yangın bölgesinin engebeli olduğunu, bunun da müdahaleyi zorlaştırdığını anlattı.
Vadi içlerinin kontrollü bir şekilde yanmakta olduğunu belirten Fırat, yanan alanın makilik olduğunu, kontrol altına almaya çalıştıklarını belirterek, “Amacımız yangının Kuzey tarafına sıçramasını önlemek. O da tamamen kontrol altındadır” dedi.

Askerin atış alanı idi…
Bölgeden 3-4 kez patlama sesi geldiğini kaydeden Fırat, bölgede atış alanının olduğunu bunun da muhtemel patlamalara sebep olabileceğini söyledi.
Orman Dairesi Müdürü Fırat, son günlerde hava sıcaklıklarında büyük artış gözlemlendiğini ve yangınların da arttığını anlatarak, “her an her taraf tutuşmaya müsait” dedi ve yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını söyledi.

Yangın helikopteri eksikliği hissedildi…
Kalavaç Köyü ile Alevkayası arasındaki ormanlık alanda meydana gelen ve arazinin engebeli olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangında, yangın söndürme helikopterinin eksikliği bir kez daha gündeme geldi.
Ege ve Akdeniz bölgelerindeki orman yangınları nedeniyle Türkiye’den helikopterler gönderilemediği öğrenildi. 
Diyalog’a konuşan bir yetkili, “Eğer yangın söndürme helikopteri olsaydı bugünkü yangında zarar bu kadar büyük olmazdı. Yangınlarda zamanında ve erken müdahalenin önemi bugün bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye’den yangın söndürme çalışmaları için gönderileceği beklenen helikopter gelmedi. Çünkü Türkiye’de de Ege ve Akdeniz bölgesinde birçok alanda orman yangını vardı. Helikopterler oraya seferber edilmişti. Bu yüzden bizim yardımımıza gelemedi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474